Εντός του 2013 επιβάλλεται να αναβαθμιστεί η Λεωφόρος Τάφοι των Βασιλέων

19:27 6/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εντός του τρέχοντος έτους πρέπει να αρχίσουν τα κατασκευαστικά έργα ανάπλασης της Λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων στην Πάφο δήλωσε ο Φαίδωνας Φαίδωνος, Πρόεδρος της Πολεοδομικής Επιτροπής του Δήμου Πάφου ο οποίος είπε ότι το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο είναι καίριας σημασίας για την κυκλοφορία.

Ο κ. Φαίδωνος σημείωσε ότι «η υλοποίηση του οδικού αυτού έργου, το οποίο αποτελεί μέρος του περιμετρικού κυκλοφοριακού δακτυλίου, θα επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τουριστική βιομηχανία

αλλά και στην τοπική οικονομία γενικότερα».

Σχολίασε και τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή οι οποίοι εκφράζουν την εκτίμηση ότι ο σχεδιασμός του έργου είναι αναχρονιστικός και η δημιουργία νησίδας θα οδηγήσει σε οριστικό κλείσιμο πολλές επιχειρήσεις.

Επί αυτού, ο κ. Φαίδωνος είπε ότι το 2010 όταν έγινε η αλλαγή στον αρχικό σχεδιασμό του 1987, έχουν ενσωματωθεί όλες οι σύγχρονες τάσεις όπως η δημιουργία πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμων και χώρων στάθμευσης.

Ανέφερε επίσης ότι, κακώς οι εμπορευόμενοι αποδίδουν ευθύνες στο Δήμο Πάφου για το σχεδιασμό καθώς όλες οι προβλέψεις έχουν επιβληθεί από τον κλάδο κυκλοφοριακών μελετών.

Καταλήγοντας ο κ. Φαίδωνος είπε ότι τα σχέδια αυτά είχαν παρουσιαστεί από το 2010 και οι καταστηματάρχες ήταν ενήμεροι για τα κατασκευαστικά έργα επί της Λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα