Εντός των ημερών το νέο πακέτο μέτρων, έτοιμος να το στηρίξει ο ΔΗΣΥ

16:57 28/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη δέσμευσή του ότι εντός των επόμενων λίγων ημερών θα είναι έτοιμο να κατατεθεί το νέο πακέτο μέτρων για την οικονομία, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Σιαρλή εξέφρασε αισιοδοξία ότι η λήψη αποφάσεων για το νέο πακέτο μέτρων θα είναι εντός των χρονικών πλαισίων, ενώ διευκρίνισε ότι κάποια από τα μέτρα αυτά δεν χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε την ετοιμότητα του κόμματός του να στηρίξει τα μέτρα που θα προτείνει

η Κυβέρνηση, με την προϋπόθεση ότι τα μέτρα αυτά θα στηριχθούν και από το κυβερνών κόμμα.

Ο κ. Αναστασιάδης, αφού χαρακτήρισε άκρως ενδιαφέρουσα τη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, είπε πως ενημερώθηκε από τον κ. Σιαρλή για μια σειρά μέτρων που προγραμματίζει το Υπουργείο Οικονομικών, και γενικότερα για σχέδια για νομοσχέδια που κατέθεσε η Κυβέρνηση στη Βουλή και αφορούν υποχρεώσεις μας έναντι της Ευρώπης.

«Εχω επαναλάβει στον Υπουργό ότι το αίσθημα ευθύνης δεν θα εκλείψει από το ΔΗΣΥ, αρκεί ανάλογη συμπεριφορά να παρατηρηθεί και από το κόμμα που στηρίζει την Κυβέρνηση. Δεν θα δεχθούμε με κανέναν τρόπο, την όποια μορφή λαϊκισμού σε μέτρα που η Κυβέρνηση προτείνει», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Παράλληλα, είπε πως ενημέρωσε τον Υπουργό Οικονομικών για τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί κατά τη συνάντηση του στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο του Eurogroup κ. Γιούνκερ, και τον διαβεβαίωσε πως και κατά τις συναντήσεις που θα έχει την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη με τους κυρίους Ρομπάι, Μπαρόζο και Σουλτς, η γραμμή του ΔΗΣΥ και της Κυβέρνησης θα είναι ταυτόσημη, «έτσι ώστε να αποφευχθούν οι όποιες δυσμενείς συνέπειες ή η τυχόν ένταξή μας σε Μηχανισμούς με όρους που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρότατα προβλήματα στην κυπριακή οικονομία. Το ίδιο θα πράξω και σήμερα που θα έχω ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Ρομπάι το απόγευμα», πρόσθεσε.

«Η γραμμή θα είναι κοινή με την Κυβέρνηση και η προσπάθεια θα είναι από κοινού και χαίρομαι γιατί με τον Υπουργό υπάρχει μια συναντίληψη ως προς τους τρόπους και τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθήσουμε προκειμένου να ξαναδώσουμε ελπίδα», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Την ίδια ώρα, είπε ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι αναστρέψιμη αρκεί να πάρουμε τα ανώδυνα ακόμα μέτρα, πείθοντας τους Ευρωπαίους ότι είμαστε συνεπείς στη δημοσιονομική πειθαρχία. Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα δεν θα δημιουργήσει αρνητικές εξελίξεις με συνέπειες αρνητικές και για την Κύπρο.

Από την πλευρά του, ο κ. Σιαρλή ανέφερε πως ευχαρίστησε τον Νίκο Αναστασιάδη για τη στήριξη που το κόμμα του έχει δώσει σε δύο προσπάθειες που είχαν γίνει για στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας. Όπως είπε ο κ. Σιαρλή, το σημαντικό από εκείνη τη στήριξη ήταν ότι η Κύπρος βγήκε προς τα έξω ότι ενεργεί με μια φωνή, κάτι που έχει διαφοροποιήσει την Κύπρο έναντι της Ελλάδας, και αυτό είναι πολύ θετικό. «Δυστυχώς, λόγω της στενής σύνδεσης που έχο

Keywords
Τυχαία Θέματα