Ένωση Καταναλωτών: Να ιδρυθεί αρχή ασφάλειας τροφίμων

16:20 26/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος είναι η μόνη χώρα της ΕΕ στην οποία δεν ιδρύθηκε και δεν λειτουργεί ανεξάρτητη Αρχή ασφάλειας τροφίμων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, η οποία ζητά από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αποστολή νομοσχεδίου στη Βουλή για τη δημιουργία και στην Κύπρο τέτοιας Αρχής, με βάση το πρότυπο των αντίστοιχων στην ΕΕ.

Σε

ανακοίνωσή της, η Ένωση εκφράζει ικανοποίηση για τις ενέργειες των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στο θέμα της σαλμονέλας σε κοτόπουλα και αυγά, αλλά εκφράζει τη διαφωνία της με “τη στάση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή να υποστηρίζει και να προστατεύει δημόσια, αλλά και στην πράξη, τη φάρμα στην οποία παρουσιάστηκε το πρόβλημα, με το να μην τη δημοσιοποιεί”.

“Δεν είναι αυτός ο πρώτιστος ρόλος των υπηρεσιών του κράτους. Δεν είναι δυνατό, προστατεύοντας τη μία φάρμα, να αφήνει στο έλεος της αγοράς και απροστάτευτους τους καταναλωτές και κυρίως τα μικρά παιδιά, που έτσι και με ευθύνη τους εκτίθεται η υγεία τους σε κίνδυνο”, αναφέρει και σημειώνει ότι με τη στάση αυτή μένουν εκτεθειμένες όλες οι άλλες φάρμες και κυρίως όσες βρίσκονται στην Πάφο.

Η Ένωση καλεί τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες “να αναθεωρήσουν αυτή τη λανθασμένη και επικίνδυνη πρακτική, και να ανακοινώσουν πάραυτα το όνομα της φάρμας και των αυγών, όπως και τις σειρές και ημερομηνίες παραγωγής τους, ώστε οι καταναλωτές να τα αναγνωρίσουν και να αποφύγουν την κατανάλωσή τους”.

“Σε αντίθετη περίπτωση, εμείς καλούμε τους καταναλωτές να αποφύγουν την αγορά και κατανάλωση όλων των κοτόπουλων και αυγών με προέλευση την Πάφο”, σημειώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα