Ενώπιον της Ολομέλειας ο Πρόεδρος για παρουσίαση των προτεραιοτήτων

10:27 4/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στο βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ, Δημήτρης Χριστόφιας, όπου θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ ενώπιον της Ολομέλειας.

Κατά την άφιξή του, έγινε η επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς.

Ακολούθησε φωτογράφιση των δυο Προέδρων και φωτογράφιση των δυο Προέδρων με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου και τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων Ανδρέα Μαυρογιάννη μπροστά

στη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΕΕ. Ο κ. Σουλτς ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους στα ελληνικά λέγοντας, «ευχαριστώ πολύ».

Σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα, ακολούθησε η υπογραφή του βιβλίου επισκεπτών από τον Πρόεδρο Χριστόφια και η αποκάλυψη της «Κεφαλής της Αφροδίτης», δώρο του Προέδρου Χριστόφια προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Από τις 9 μέχρι τις 11 πμ τοπική ώρα, πραγματοποιείται η παρουσίαση των προτεραιοτήτων από τον Πρόεδρο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώ στη συνέχεια ο Πρόεδρος θα απαντήσει και σε ερωτήσεις των Ευρωβουλευτών.

Ακολούθως θα δοθεί διάσκεψη Τύπου με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει γεύμα με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των αρχηγών των πολιτικών ομάδων και των Κύπριων Ευρωβουλευτών. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα αναχωρήσει από το Στρασβούργο για Λάρνακα στις 19:35 τοπική ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα