Χριστόφιας: Αλλαγή στην οικονομική πολιτική χρειάζεται η ΕΕ

09:22 4/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι το καθαρό και χωρίς περιστροφές μήνυμά του, στην σημερινή παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής προεδρίας είναι πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα οικονομίας. Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΡΙΚ, Πανίκος Χατζηπαναγής, ο Πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να περάσει σε πολιτική, στην οποία θα υπάρχει ισοζύγιο μεταξύ της λιτότητας και της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας από τη μια, και

της ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας από την άλλη.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας μιλούσε χθες βράδυ ενώπιον της Ολομέλειας της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ηγέτης της Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα, τόνισε ότι μοιράστηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα οράματά του για ενότητα της Κύπρου και συμμερίζεται τις απόψεις του σε θέματα οικονομίας, γι αυτό και θα τον στηρίξει, αφού, όπως είπε, προσεγγίζει την ιδεολογία και τις θέσεις των Σοσιαλιστών.

Σε ερώτηση για την άρνηση της Τουρκίας να συνεργαστεί σε πολλά θέματα στη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας, ο πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι η Αγκυρα πρέπει να σεβαστεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Το γεγονός, είπε, ότι ένα τμήμα της Κύπρου κατέχεται από στρατεύματα γειτονικής χώρας, η οποία θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποτελεί μιά αντίφαση, η οποία πρέπει να παύσει να υπάρχει.
Η Κύπρος, συνέχισε, δεν έχει τη δύναμη ούτε και θέλει με στρατιωτικά μέσα να λύσει τα προβλήματά της με την Τουρκία. Αυτό, πρόσθεσε, πρέπει να γίνει με ειρηνικά μέσα και μέσω συνομιλιών.
Ο προεδρεύων του Συμβουλίου των ”27” τόνισε ότι η Κύπρος ένεκα της γεωγραφικής της θέσης μπορεί να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο ως το νοτιότερο σύνορο της Ενωσης και να μετατραπεί ιδιαίτερα σε γέφυρα συνεργασίας και φιλίας της Ευρωπαικής Ενωσης με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα