Ενέργειες από τους Βρετανούς για τις περιουσίες τους στην Κύπρο

11:42 17/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με πρωτοβουλία του Συντηρητικού βουλευτή Bill Cash σχηματίζεται διακομματική κοινοβουλευτική ομάδα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των Βρετανών ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας στη Κύπρο, όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του.

Ήδη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη βρετανική βουλή στις 31 Οκτωβρίου όπου αποφασίστηκε όπως ο κ. Cash αναλάβει τον συντονισμό της προσπάθειας.

Σε ανακοίνωση

του ο κ. Cash καλεί τους Βρετανούς που επηρεάζονται όπως επικοινωνήσουν με τους βουλευτές της εκλογικής τους περιφέρειας για να τους ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Βρετανός βουλευτής δήλωσε ότι προωθεί το θέμα των προβλημάτων των αγοραστών τόσο στο ΗΒ όσο και στη Κύπρο όπου είχε συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους υπό την ιδιότητα του ως προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκού Ελέγχου.

Πρόσφατα δημοσιεύματα στα βρετανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι εκατοντάδες Βρετανοί αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο όχι μόνο να χάσουν τις περιουσίες τους στο νησί αλλά και τα σπίτια τους στο ΗΒ μετά από την αγορά εξοχικών κατοικιών με δάνεια σε Ελβετικά φράγκα τα οποία δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν.

Άλλοι παραπονούνται για τη καθυστέρηση στην έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα