Ενδιαφέρον ΕΤΕπ για στήριξη της κυπριακής οικονομίας

20:13 16/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ενδιαφέρον για στήριξη της κυπριακής οικονομίας επιδεικνύει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με τον Πρόεδρό της να φθάνει στο νησί στις αρχές Νοεμβρίου, όπως ανέφερε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, ύστερα από συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Τράπεζας που βρίσκεται στο νησί.

«Μας ειπώθηκε ότι ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ

θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο αρχές Νοεμβρίου, πιθανότατα 8 Νοεμβρίου και όπως μας ειπώθηκε υπάρχει εκ μέρους της Τράπεζας ενδιαφέρον στήριξης της κυπριακής οικονομίας», ανέφερε ο κ. Μητσόπουλος.

Αντιπροσωπεία της ΕΤΕπ επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης το Υπουργείο Συγκοινωνιών και ενημερώθηκε για τα αναπτυξιακά έργα του Υπουργείου που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και για αυτά που προγραμματίζονται.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η ξεχωριστή επίσκεψη στο κατεξοχήν τεχνικό και αναπτυξιακό Υπουργείο κρίθηκε αναγκαία λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας στην οποία βρίσκεται η Κύπρος.

«Παρουσιάσαμε αναλυτικά το όραμα του Υπουργείου για την ολοκλήρωση και την συντήρηση ενός βιώσιμου δικτύου οδικών μεταφορών αλλά και για άλλα φιλόδοξα σχέδια», ανέφερε ο Υπουργός.

Μεταξύ αυτών, είπε, το ολοκληρωμένο σχέδιο κινητικότητας το οποίο ξεκινώντας από τη Λευκωσία το Υπουργείο φιλοδοξεί να επεκτείνει και στις άλλες μεγάλες πόλεις, η δημιουργία συστήματος τραμ, η κατασκευή νέου αρχαιολογικού μουσείου, η κατασκευή έργων θωράκισης των παραλιών της Κύπρου από το πρόβλημα της διάβρωσης, η συντήρηση των υποδομών και των δικτύων, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια.

Ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι παρουσιάστηκε συνολικά το έργο που παράγει το Υπουργείο αλλά και οι βασικοί στόχοι και προτεραιότητες για τα επόμενα λίγα χρόνια.

Υπήρξε, είπε, πολλή κατανόηση από την αντιπροσωπεία της ΕΤΕπ, και «προσδοκούμε ότι με τη συνέχιση της συνεργασίας μας θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε πρόσθετη χρηματοδότηση για την υλοποίηση κάποιων μεγάλων αναπτυξιακών έργων και έργων υποδομής». Πρόσθεσε ότι η ΕΤΕπ ήδη χρηματοδοτεί αρκετά από τα έργα που εκτελεί το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων.

Ο κ. Μητσόπουλος, ανέφερε ότι οι αντιπρόσωποι της ΕΤΕπ, αφού τους ευχαρίστησαν για την αναλυτική και τεκμηριωμένη παρουσίαση των έργων, ζήτησαν πρόσθετες πληροφορίες και στοιχεία τα οποία το Υπουργείο ανέλαβε να καταθέσει μέσα στις επόμενες μέρες.

«Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι εφόσον είμαστε οργανωμένοι, τεκμηριωμένοι και καλά προετοιμασμένοι, μπορούμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση για κάποια από τα έργα τα οποία θα δώσουν ώθηση στην κυπριακή οικονομία και θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης», ανέφερε.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με την ΕΤΕπ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν προοπτικές αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα