Εναντίον του ν/σ περί εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων τάχθηκε ο Ζαχαρίας Κουλίας

00:13 23/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας δήλωσε απόψε ότι θα ψήφιζε το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων “αν υπήρχαν αυστηρές κυρώσεις για να αρπάξουν τους κλέφτες” που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου.

Ο κ. Κουλίας συνεχάρη την Επιτροπή Οικονομικών “που κάτω από δύσκολες και τραγικές συνθήκες και ώρες και “δύσκολη πίεση κλήθηκαν να εξετάσουν ένα πολύπλοκο νομοσχέδιο το οποίο ήταν έτοιμο από τους προηγούμενους”, προσθέτοντας ότι όλα τα νομοσχέδια που ήρθαν σήμερα

είναι με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 2013.

Διερωτήθηκε γιατί δεν ήρθαν πιο νωρίς στη Βουλή για να συζητηθούν χωρίς πίεση τα νομοσχέδια και “να κατανοήσουν οι βουλευτές τι κάνουν”.

Ανέφερε ότι εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας παρουσίασε στους βουλευτές το νομοσχέδιο στην απουσία της παρούσας Κυβέρνησης.

Ανέφερε επίσης ότι “για λόγους αρχής κάποιοι πρέπει να είναι εναντίον του νομοσχεδίου”, προσθέτοντας ότι θα υποστήριζε “το νομοσχέδιο της εξυγίανσης αν πρώτα όλους αυτούς τους αετονύχηδες και τους χρυσοχέρηδες τους έβαζε μέσα”, και διερωτήθηκε γιατί δεν ενημέρωσε κανένας τους βουλευτές ότι δόθηκαν 8 δισεκατομμύρια ευρώ σε ρευστότητα στη Λαϊκή, πέρα του 1,8 δισ. ευρώ που δόθηκαν το καλοκαίρι στην Τράπεζα.

“Με ποιά λογική μας βάζετε τώρα το πιστόλι στον κρόταφο;”, είπε ο κ. Κουλίας, ο οποίος διερωτήθηκε “που είναι οι κανόνες και οι ευρωπαϊκές οδηγίες” και κατά πόσον με αυτό τον τρόπο μεταχειρίζεται η ΕΕ μια χώρα που είναι ισότιμος εταίρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα