Ένα άγνωστο όφελος της πίτσας

16:34 15/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο καθένας γνωρίζει ότι η πίτσα είναι ανθυγιεινή και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού μας βάρους, όμως μια νέα έρευνα δείχνει ότι θα μπορούσε να έχει ένα σημαντικό όφελος για την υγεία.

Ένα συστατικό που βρίσκεται στην πίτσα μπορεί να βοηθήσει στην προφύλαξη από μια γνωστή ίωση του χειμώνα που -μεταξύ άλλων- προκαλεί εμετούς, αποκαλύπτει η μελέτη.

Η καρβακρόλη, μια ένωση που

βρίσκεται στη ρίγανη που βάζουμε στην πίτσα, είναι αποτελεσματική ενάντια στον ιδιαίτερα μολυσματικό νοροϊό, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Η χημική ουσία που βρίσκεται στη ρίγανη αφαιρεί από τον ιό την «πανοπλία» του, ένα σκληρό εξωτερικό περίβλημα πρωτεΐνης, καθιστώντας την πιο ευάλωτη και πιο εύκολο να καταστραφεί.

Η επικεφαλής της έρευνας Dr Kelly Bright, από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, είπε: «Η καρβακρόλη θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιηθεί ως απολυμαντικό των τροφίμων και, ενδεχομένως, ως απολυμαντικό των επιφανειών, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με άλλα αντιμικροβιακά».

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε για να αξιολογηθεί η χρησιμότητα της καρβακρόλης, αλλά πάντως είναι σίγουρο ότι έχει έναν μοναδικό τρόπο να επιτίθεται στους ιούς», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα