20 εκατ. δολλάρια για ένα γραμματόσημο!!!

16:34 15/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το σπανιότερο και διασημότερο γραμματόσημο του κόσμου με το όνομα One-Cent Magenta είναι από την πρώην βρετανική αποικία της Γουιάνας και θα βγει σε δημοπρασία την 17η Ιουνίου στη Νέα Υόρκη.

Η τιμή του γραμματοσήμου που εκδόθηκε το 1856 ενδέχεται να φτάσει ακόμη και τα 20 εκατομμύρια δολάρια, αφού σ’ όλον τον κόσμο υπάρχει πια μονο ένα.

Στα μέσα του 19ου αιώνα τα ταχυδρομεία

της Γουιάνας στη Νότια Αμερική που τότε ανήκε στο βρετανικό στέμμα, ήταν εξαρτημένα από την εισαγωγή γραμματοσήμων από το Λονδίνο. Το 1856, μια αποστολή καθυστέρησε υπερβολικά και ο διευθυντής της ταχυδρομικής υπηρεσίας ζήτησε από τους τυπογράφους της τοπικής εφημερίδας Royal Gazette να του εκτυπώσουν γραμματόσημα.

Από αυτά τα μοναδικά γραμματόσημα σώθηκε μόνο το One-Cent Magenta. Είναι πορφυρό, οκταγωνικού σχήματος και εικονίζει ένα καράβι και το γνωμικό της αποικίας στα λατινικά: Damus Petimus Que Vicissim («Δίνουμε και περιμένουμε αντάλλαγμα»).

Και τις τρεις φορές που βγήκε σε δημοπρασία κατέγραψε νέο ρεκόρ», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s που το χαρακτηρίζει «μαγικό αντικείμενο» λόγω της σπανιότητάς του και της απίστευτης ιστορίας του.

Το One-Cent Magenta, που δεν έχει παρουσιαστεί στο κοινό από το 1986, θα εκτεθεί πριν από την πώλησή του στο Λονδίνο, το Χονγκ Κονγκ και τη Νέα Υόρκη.

Ο τίτλος του ακριβότερου γραμματοσήμου του κόσμου ανήκει στο Tre Skilling, ένα σουηδικό γραμματόσημο του 1855 που πουλήθηκε το 1996 έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

newsmoney.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα