Ελεύθερος ο Κώστας Βαξεβάνης – (video)

15:02 28/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 14.51:  Ελεύθερος αφέθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης, καθώς αύριο στις 12:00 θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο προκειμένου να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο έξω από τα κτίρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον Κώστα Βαξεβάνη, όπως επίσης βουλευτές και δικηγόροι.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Κώστα Βαξεβάνη

έξω από την Ευελπίδων.

Είδηση 11.42: Στη σύλληψη του δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού Hot Doc Κώστα Βαξεβάνη προέβη η αστυνομία.

Όπως αναφέρεται στο δικτυακό τόπο Κουτί της Πανδώρας, η αστυνομία συνέλαβε το δημοσιογράφο τη στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο Κ.Βαξεβάνης έγραψε στο Twitter: «Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τωρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδωστε».

Η σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη έγινε μετά την εισαγγελική παραγγελία σε βάρος του για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αλλά και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση στοιχείων της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ» στο περιοδικό.

“Προκλητική και απαράδεκτη”, είχε χαρακτηρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη, τονίζοντας ότι “η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σ’ αυτούς που συγκαλύπτουν”.

Το Σάββατο το περιοδικό Hot Doc δημοσίευσε λίστα με 2.059 ονόματα, την οποία παρουσιάζει ως τη λίστα Λαγκάρντ. Στη σχετική λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό εμφανίζονται μόνο τα ονόματα, χωρίς το ύψος της κατάθεσης στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Με βάση τα στοιχεία του περιοδικού, στη λίστα υπάρχουν πάμπλουτες νοικοκυρές και συνταξιούχοι, τρία πολιτικά πρόσωπα, Δημόσιοι υπάλληλοι, εκδότες, ηθοποιοί, αλλά και δημοσιογράφοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα