Μαλάς: Οι τράπεζες να δώσουν στοιχεία για τη διαγραφή δανείων

14:02 28/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι τράπεζες οφείλουν να δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν όλες ενδεχομένως τις εταιρείες για τις οποίες μάλλον έχουν διαγραφεί δάνεια-οφειλές, δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της απόλυτης διαφάνειας.

Σε παρατήρηση ότι το θέμα συζήτησης των πολιτών αυτές τις ημέρες είναι οι διαγραφές δανείων, ο κ. Μαλάς είπε ότι είναι υπέρ της απόλυτης διαφάνειας.

«Και εδώ οφείλουν οι τράπεζες

να δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν όλες ενδεχομένως τις εταιρείες, για τις οποίες μάλλον έχουν διαγραφεί δάνεια, οφειλές, για να ξέρει ο κόσμος την πραγματική εικόνα. Η επιλεκτική αναφορά δεν βοηθά σε ένα ώριμο πολιτικό διάλογο. Πλήρη διαφάνεια», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να υπάρξουν ποινικές διώξεις, ο κ. Μαλάς είπε ότι δεν είναι νομικός για να κρίνει και πρόσθεσε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας είναι ο ειδικός να κρίνει αυτά τα θέματα και εάν ο Γενικός Εισαγγελέας έχει αυτή την άποψη, τότε θα περιμένουν να δουν την εξέλιξη των πραγμάτων, και κάλεσε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια σε τέτοιου είδους συναλλαγές.
Ο κ. Μαλάς μιλούσε μετά το τέλος της δοξολογίας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λευκωσία

Keywords
Τυχαία Θέματα