Επεισόδια από Ελαμίτες σε εκδήλωση με ομιλητή τον Ταλάτ στη Λεμεσό

21:36 26/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Επεισόδια σημειώθηκαν από μέλη του ΕΛΑΜ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε απόψε στη Λεμεσό, με κύριο ομιλητή τον τέως Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με θέμα «Προοπτικές Επίλυσης του Κυπριακού και Επανένωσης της Κύπρου».

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσαν στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης το ΤΕΠΑΚ, το Europe Direct Λεμεσού, η Αντιπροσωπεία

ΕΕ στην Κύπρο και η Πρωτοβουλία Πολιτών Λεμεσού για Λύση-Επανένωση-Ειρήνη, παρών ήταν και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζον Κόνινγκ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε κανονικά στις 1900, όπως ήταν προγραμματισμένη, ενώ την ίδια ώρα έκαναν την εμφάνισή τους έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο 100 περίπου μέλη του ΕΛΑΜ, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα.

Σε κάποια στιγμή επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο. Κατάφεραν να παραβιάσουν τις γυάλινες εισόδους και εισήλθαν στον προθάλαμο του Πολιτιστικού Κέντρου. Επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις ενώ Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, ο οποίος προσπάθησε να φωτογραφήσει τα μέλη του ΕΛΑΜ δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε ελαφρά. Κατάφεραν επιπλέον να ρίξουν αναμμένο πυρσό μέσα στην αίθουσα.

Τελικά τα μέλη του ΕΛΑΜ παρέμειναν έξω από το κτίριο. Στη σκηνή έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτραπούν άλλα έκτροπα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη δήλωσε πως ήταν μια συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Η πλειοψηφία των διαμαρτυρόμενων έχει αποχωρήσει και η εκδήλωση συνεχίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα