Δραματική έκκληση Γιωρκάτζιη και παρέμβαση Τρόικας για την οικογενειακή εστία (Upd)

08:04 4/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 10:32

Είδηση 07:59

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών συνέρχεται σήμερα εκτάκτως για να τοποθετηθεί επί του ενοποιημένου κειμένου των προτάσεων νόμου που κατέθεσαν το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ για την αναστολή της είσπραξης οφειλών και την προστασία της κύριας κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης.

Η Επιτροπή αναμένεται να τοποθετηθεί επί του αιτήματος της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας

Χρυστάλλας Γιωρκάτζιη να αναβληθεί η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης νόμου, σύμφωνα με όσα είπε χθες στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης.

Ο κ. Λαμάρης ανέφερε ότι η πρόταση νόμου βελτιώνει την υφιστάμενη νομοθεσία και συγκεκριμενοποιεί τους όρους υπό τους οποίους θα μπορεί ο οφειλέτης να προσφύγει στο Δικαστήριο και να αιτηθεί αναστολή καταβολής δόσεων.

Ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης ξεκαθάρισε ότι η πρόταση νόμου που προωθεί η Βουλή στοχεύει στην προστασία της οικογενειακής εστίας και της επαγγελματικής στέγης μόνο στις περιπτώσεις που ο οφειλέτης συναντά πραγματικά προβλήματα για να συνεχίσει την αποπληρωμή των οφειλών τους στις τράπεζες και όχι για να προσφέρει κάλυψη σε όσους σκόπιμα δεν πληρώνουν τα δάνεια τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα