Εκστρατεία της Υπηρεσίας Φ.Π.Α. για πάταξη της φοροδιαφυγής

14:02 2/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συντονισμένη εκστρατεία της Υπηρεσίας Φ.Π.Α. για την πάταξη της φοροδιαφυγής βρίσκεται σ’ εξέλιξη απ’ το πρωί, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την εκπόνηση συγκεκριμένου έκτακτου σχεδίου δράσης απ’ το επιτελείο στρατηγικού σχεδιασμού της Υπηρεσίας, κλιμάκια αποτελούμενα από δύο λειτουργούς Φ.Π.Α., και σε παγκύπρια κλίμακα, επισκέπτονται δεκάδες υποστατικά επιχειρήσεων για να διαπιστωθεί κατά πόσο τα υποκείμενα στο φόρο πρόσωπα, συμμορφώνονται με τις διατάξεις της περί Φ.Π.Α. νομοθεσίας.

Όπως αναφέρεται, οι

φορολογικοί έλεγχοι που γίνονται, εστιάζονται, μεταξύ άλλων, στην ορθή εφαρμογή της Νομοθεσίας σε σχέση με την υποχρεωτική έκδοση απόδειξης.

Σκοπός της εκστρατείας, προστίθεται, η οποία εμπίπτει στα πλαίσιο της εντατικοποίησης των μέτρων για πάταξη της φοροδιαφυγής, είναι να ληφθούν μέτρα κατά αυτών που παραβιάζουν τη Νομοθεσία, αλλά και να δοθούν χρήσιμες συμβουλές στα υποκείμενα στο φόρο πρόσωπα.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης 2012, που απορρέει απ’ το Στρατηγικό Σχέδιο 2011-2013 της Υπηρεσίας Φ.Π.Α., αναμένεται ότι θ’ ακολουθήσουν, στο άμεσο μέλλον, παρόμοιου τύπου μέτρα για τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα