Εκστρατεία κατά της βίας στα σχολεία αποφάσισε το Δίκτυο Ενάντια στη Βία

15:44 28/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού η δεύτερη συνάντηση του Δικτύου Ενάντια στη Βία στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κυριάκου Κενεβέζου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, στη συνάντηση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης ενάντια στη Βία στο σχολείο, το Μάρτιο 2014, με τη συμβολή όλων των φορέων που συμμετέχουν στο δίκτυο.

Ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραγωγική αυτή συνάντηση και δήλωσε τη βούληση του Υπουργείου και του ιδίου για περαιτέρω στήριξη του Δικτύου.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας το δίκτυο θα αναλάβει διάφορες δράσεις όπως η πραγματοποίηση δημοσιογραφικής διάσκεψης με επικεφαλής τον Υπουργό Παιδείας για τη δημιουργία του Δικτύου και ανακοίνωση των δράσεων του Δικτύου που θα ακολουθήσουν στον Τύπο.

Επίσης η δημιουργία ενός τρίπτυχου όπου να αναφέρεται η Δημιουργία του Δικτύου καθώς και όλες οι τηλεφωνικές γραμμές στήριξης παιδιών και εφήβων που προσφέρονται από κυβερνητικούς φορείς και μη.

Επίσης η διανομή του τρίπτυχου στα σχολεία αλλά και στο κοινό σε εκδήλωση που διοργανώνει σε δημόσιο χώρο που διοργανώνει το γραφείο της Επιτρόπου για την προστασία των δικαιωμάτων του Παιδιού την 1η Μαρτίου 2014.

Επιπλέον η διοργάνωση από το Παρατηρητήριο επιστημονικής ημερίδας με θέμα τη Βία στο σχολείο και η ενημέρωση των διευθυντών της Μέσης Εκπαίδευσης για το Πρόγραμμα της Διαμεσολάβησης μεταξύ συνομηλίκων από την ΥΣΕΑ.

Επίσης αποστολή εγκυκλίου και μήνυμα του Υπουργού Παιδείας για καθιέρωση εβδομάδας ενάντια στη Βία στο σχολείο το Μάρτιο 2014.

Η 6η Μαρτίου καθιερώθηκε στην Ελλάδα ως η μέρα ενάντια στη Βία στο σχολείο. Αποφασίστηκε όπως υιοθετηθεί η ίδια ημερομηνία και στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα