Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στην Υεμένη

09:23 31/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ένοπλοι ανατίναξαν τμήμα ενός αγωγού μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου χθες, σε αντίποινα για την επιδρομή μη επανδρωμένου τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους των ΗΠΑ από την οποία βρήκαν το θάνατο πέντε φερόμενοι ως μαχητές συνδεδεμένοι με την αλ Κάιντα, σύμφωνα με αξιωματούχους κι εργαζόμενους στον τομέα της ενέργειας στην Υεμένη.

Η εκτόξευση πυραύλων από το μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος ανατίναξε το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι μαχητές.
Και οι πέντε άνθρωποι που επέβαιναν στο αυτοκίνητο σκοτώθηκαν.

Σκοτώθηκε

επίσης ένας πολίτης και πέντε ακόμη τραυματίστηκαν, όπως είπαν αξιωματούχοι και κάτοικοι.

Μερικές ώρες αργότερα ένοπλοι ανατίναξαν τμήμα του αγωγού που μεταφέρει υγροποιημένο φυσικό αέριο σε μια εγκατάσταση κύριος μέτοχος της οποίας είναι η γαλλική Total, στο λιμάνι Μπάλχαφ, στην αραβική θάλασσα.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση άνοιξε το 2009 κι είναι το μεγαλύτερο βιομηχανικό έργο που έχει ολοκληρωθεί ποτέ στη φτωχή Υεμένη.

Οι αγωγοί μεταφοράς πετρελαίου και αερίου γίνονται συχνά στόχος επιθέσεων ισλαμιστών μαχητών και ενόπλων μελών φυλών. Ο αγωγός προς το Μπάλχαφ υπέστη ζημιές και τον Οκτώβριο, αμέσως μετά από μια αεροπορική επιδρομή εναντίον μαχητών, και χρειάστηκαν περίπου 10 ημέρες για να επισκευαστεί.

Μήνυμα κειμένου που εστάλη στους δημοσιογράφους και ανέφερε ότι προέρχεται από την Ανσαρ αλ Σαρία (”Οπαδοί του ισλαμικού νόμου”), μια οργάνωση που θεωρείται πως συνδέεται με την αλ Κάιντα, ανέφερε πως η ένοπλη αυτή παράταξη αναλαμβάνει την ευθύνη για την ενέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα