Εκλογές τον Μάρτιο στο ΠΑΣΟΚ

12:17 16/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με την έγκριση κατά πλειοψηφία της πρότασης του Γιώργου Παπανδρέου για διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ το Μάρτιο, ολοκληρώθηκε η διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, χθες.

Η πρόταση εγκρίθηκε με ανάταση της χειρός, ενώ τουλάχιστον πέντε στελέχη καταψήφισαν και αρκετοί δήλωσαν ”παρών” κατά την

ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση η εκλογή προέδρου θα γίνει από τη βάση μετά την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης, ενώ όλες οι υπόλοιπες προτάσεις θα επεξεργαστούν από το Πολιτικό Συμβούλιο. Το Πολιτικό Συμβούλιο, που αναμένεται να συνεδριάσει μέσα στη βδομάδα, έχει την ευθύνη να εξειδικεύσει και τη διαδικασία για την Εθνική Συνδιάσκεψη, την εκλογή ηγεσίας και το Συνέδριο του κόμματος.

Στην ψηφοφορία υπήρξαν αρκετές απουσίες καθώς αρχικά δόθηκε η εντύπωση ότι οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου θα έληγαν χωρίς ψηφοφορία.

Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, καθώς στην ομιλία του είπε ότι «θα κάνω το καθήκον μου» και «θα δώσω τη μάχη από οποιοδήποτε μετερίζι».

Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του υπογράμμισε ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα έπρεπε να είχαν ήδη γίνει, σημειώνοντας ωστόσο ότι τη στιγμή που διακυβεύεται η σωτηρία της χώρας, ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα