Εκλέγεται σήμερα ο νέος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ (συνεχής ενημέρωση)

09:30 1/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 20.22: Εμπλοκή στη διαδικασία. Η καταμέτρηση των ψήφων δεν έχει αρχίσει. Περίπου 400 άτομα στην Πάφο δεν έχουν ψηφίσει λόγω διαφόρων προβλημάτων με αποτέλεσμα να υποβληθούν ενστάσεις.

Είδηση 19:57: Περίπου το 63% των Δηκοϊκών της Πάφου προσήλθε στις κάλπες

Το 63% περίπου των εγγεγραμμένων μελών στο Δημοκρατικό Κόμμα στην Πάφο προσήλθε σήμερα στις κάλπες που είχαν στηθεί στην αίθουσα δεξιώσεων στο «Μόντε Λίζα» στην Πάφο για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΚΟ

Πάφου Γιώργο Γεωργιάδη.

Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 19:00 , μετά την παράταση της ψηφοφορίας κατά μία ώρα όπως αποφασίστηκε.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη πως σε λίγο αναμένεται η καταμέτρηση των ψήφων στην Πάφο.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη οι κάλπες άνοιξαν 9:00 το πρωί και έκλεισαν στις 19:00 ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας – όπως είπε- η προσέλευση των Δηκοϊκών ψηφοφόρων στην Πάφο συνεχίστηκε ομαλά χωρίς να παρατηρηθεί το παραμικρό πρόβλημα .

Οι δύο υποψήφιοι Μάριος Καρογιάν και Νικόλας Παπαδόπουλος επισκέφτηκαν το πρωί το εκλογικό κέντρο της Πάφου.

Η εφορευτική επιτροπή, είπε, “εργάστηκε σκληρά για την ομαλή εφαρμογή των σχετικών καταστατικών προνοιών ώστε να διασφαλιστεί η αδιάβλητη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας”.

Στην εκλογική διαδικασία στην Επαρχία Πάφου δικαίωμα ψήφου είχαν 6.395 μέλη, εκ των οποίων τα 2.259 έχουν εγγραφεί ως νέα μέλη το 2013.


Είδηση 19:00: Έκλεισαν οι κάλπες.

Έκλεισαν οι κάλπες. Σε λίγο θα ανακοινωθούν τα ποσοστά προσέλευσης. Οι κάλπες σφραγίζονται και αρχίζει αμέσως η διαδικασία της καταμέτρηση των ψήφων.

Είδηση 18:06: Η προσέλευση μέχρι τις 17:30

Μέχρι τις 5.30 μμ έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 23156 μέλη, δηλαδή ποσοστό 59,9% των μελών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Μέχρι τις 5.30μμ ψήφισαν:

Στη Λευκωσία 8160.

Στη Λεμεσό 5620.

Στην Αμμόχωστο (Λάρνακα) 1030.

Στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου 1430.

Στη Λάρνακα 2902.

Στην Πάφο 3014.

Είδηση 18.03: Δόθηκε παράταση της ψηφοφορίας μέχρι τις 19.00 λόγω συνεχούς προσέλευσης.

Κατά μία ώρα αποφασίστηκε όπως παραταθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής του ΔΗΚΟ Φύτο Κωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι κανονικά οι κάλπες θα έκλειναν στις 18.00, ωστόσο αποφασίστηκε όπως δοθεί παράταση μέχρι τις 19.00 και στα πέντε εκλογικά κέντρα που λειτουργούν παγκυπρίως, καθώς μέχρι και αυτή την ώρα η προσέλευση των ΔΗΚΟϊκών ψηφοφόρων συνεχίζεται μαζικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εφορευτικής Επιτροπή, μέχρι τις 17.30 προσήλθαν στις κάλπες 23.156 μέλη το ΔΗΚΟ, δηλαδή ποσοστό 59.5%. Ειδικότερα στη Λευκωσία ψήφισαν 8.160 (58%), στη Λεμεσό 5620 (57.9%), στη Λάρνακα 2902 (62.6%), στην Πάφο 4014 (62.7%), στην ελεύθερη Αμμόχωστο 1430 (63.4%), ενώ ο αριθμός των Αμμοχωστιανών που ψήφισαν στη Λάρνακα ανήλθε στους 1030 (71,6%).

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα ψήφου είχαν 14.054 μέλη στη Λευκωσία, 9.702 στη Λεμεσό, 6.398 στην Πάφο, 4.634 στη Λάρνακα, 2.255 στην ελεύθερη Αμμόχωστο, στην Αμμόχωστο (Λ/κα) 1439 και 139 στο εξωτερικό.

Είδηση 17:00: Ποσοστά προσέλευσης ΔΗΚΟϊκών ψηφοφόρων μέχρι τις 16.00

Τα ποσοστά προσέλευσης των ΔΗΚΟϊκών ψηφοφόρων στα πέντε εκλογικά κέντρα που λειτουργούν παγκύπρια για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ, διαμορφώνονταν στις 16.00, σύμφωνα με την Εφορευτική Επιτροπή, ως εξής:

Λευκωσία 41,2%

Λεμεσός 45,4%

Λάρνακα 60,4%

Πάφος 46,1%

Ελεύθερη Αμμόχωστος 51%

Σε αριθμούς

Μέχρι τις 4μμ στη Λευκωσία ψήφισαν 7500.

Στη Λεμεσό αντίστοιχα 4400.

Στην Αμμόχωστο (Λάρνακα) 732.

Στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου 1264.

Στη Λάρνακα αντίστοιχα 2800.

Στην Πάφο 3000.

Eίδηση: 15:09 Στο 29.56% η προσέλευση των ΔΗΚΟϊκών ψηφοφόρων μέχρι τις μία

Στο 29,56% ανερχόταν στις μία μετά το μεσημέρι το ποσοστό των μελών του ΔΗΚΟ που προσήλθε στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ Φύτος Κωνσταντίνου, σε δηλώσεις στο εκλογικό κέντρο στο Χίλτον Παρκ, το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 11,5 χιλιάδες περίπου μέλη του ΔΗΚΟ ή στο 1/3 των μελών.

Όπως ανέφερε, δικαίωμα ψήφου έχουν 38.638 μέλη του κόμματος.

«Είναι γεγονός ότι η προσέλευση σε όλα τα εκλογικά κέντρα, παγκύπρια, είναι αθρόα και αναμένουμε αυτός ο αριθμός να αυξηθεί και μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στις 18.00 θα είναι ακόμα περισσότερο αυξημένος ο αριθμός συμμετοχής», είπε ο κ. Κωνσταντίνου.

Ειδικότερα το ποσοστό προσέλευσης ψηφοφόρων, βάσει των στοιχείων που καταγράφηκαν στις μία, ανήλθε στη Λευκωσία στο 27%, στη Λεμεσό στο 31.5%, στη Λάρνακα στο 35%, στην Πάφο στο 29%, στην ελεύθερη Αμμόχωστο στο 32.5%, ενώ το ποσοστό των Αμμοχωστιανών ψηφοφόρων που κατοικούν στη Λάρνακα ανήλθε στο 29%.

Κληθείς να σχολιάσει προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και ειδικότερα ότι πολύς κόσμος φεύγει δυσαρεστημένος, χωρίς μάλιστα να ψηφίσει, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι «η προσπάθεια που καταβλήθηκε από τις εφορευτικές επιτροπές ήταν να τηρηθεί μια σωστή διαδικασία, ούτως ώστε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το αδιάβλητο των εκλογών».

Ο κ. Κωνσταντίνου αναγνώρισε ότι «δημιουργήθηκαν προβλήματα», τα οποία απέδωσε στην «αθρόα συμμετοχή» των μελών του ΔΗΚΟ στην εκλογική διαδικασία. Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα αυτά έχουν αντιμετωπιστεί και σε συνεννόηση με εκπροσώπους των δύο υποψήφιων προέδρων.

«Αναμένω ότι κάποιοι που έφυγαν –αυτοί δεν είναι λίγοι- ότι θα επανέλθουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα» είπε.

Ο κ. Κωνσταντίνου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στη διαδικασία εάν πριν τις 18.00 που κλείνουν οι κάλπες διαπιστωθεί ότι συνεχίζεται η προσέλευση ψηφοφόρων.

14:27: Συνεχίζεται η ψηφοφορία στην Πάφο για ανάδειξη προέδρου του ΔΗΚΟ

Κοσμοσυρροή παρατηρείται από το πρωί στην αίθουσα δεξιώσεων «Μόντε Λίζα» στην Πάφο, όπου διεξάγεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στην εκλογική διαδικασία στην Επαρχία Πάφου δικαίωμα ψήφου έχουν 6.395 μέλη, εκ των οποίων τα 2.259 έχουν εγγραφεί ως νέα μέλη στην Πάφο το 2013.

Στο μεταξύ, το εκλογικό κέντρο επισκέφτηκε στις 12:30 το μεσημέρι ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος βουλευτής Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητας του, που του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία».

Ο κ. Παπαδόπουλος, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, είπε «Θα ταλαιπωρηθείτε λίγο, αλλά είναι για το καλό του κόμματος».

Η ψηφοφορία συνεχίζεται κανονικά από μέλη του ΔΗΚΟ.

Είδηση:14:13: Δήλωση Προέδρου Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Φύτου Κωνσταντίνου

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος άρχισε το πρωί όπως έχει καθοριστεί και συνεχίζεται κανονικά.

Όπως είναι γνωστό λειτουργούν ανά το παγκύπριο 5 εκλογικά κέντρα. Ένα στη Λευκωσία, ένα στη Λεμεσό, ένα στην Πάφο, ένα στην Λάρνακα και ένα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.
Δικαίωμα συμμετοχής στη ψηφοφορία έχουν 38 638 εγγεγραμμένα μέλη στον εκλογικό κατάλογο του Δημοκρατικού Κόμματος. Μέχρι στιγμής ψήφισαν 11420 μέλη, δηλαδή ποσοστό 29,56%.
Όπως προβλέπεται η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και ακολούθως θα γίνει η ανακήρυξη του νέου Προέδρου του Κόμματος.
Ως τώρα η προσέλευση των ψηφοφόρων είναι αθρόα και συνεχίζεται ομαλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Γίνεται διαχείριση των επιμέρους προβλημάτων που παρουσιάζονται σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των υποψηφίων.
Όλες οι Επαρχιακές Εφορευτικές Επιτροπές σε συνεργασία με τα επιτελεία τους εργάζονται αποτελεσματικά και συντονισμένα για την ομαλή εφαρμογή των σχετικών καταστατικών προνοιών και των αντίστοιχων ρυθμίσεων, ώστε η εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί κατά τρόπο αδιάβλητο.

Είδηση 14:10: Καρογιάν: Να μην διακινδυνεύσουμε επιλογές που θα θέσουν εν αμφιβόλω το ρυθμιστικό ρόλο του ΔΗΚΟ

«Είναι η ώρα της ατομικής κρίσης του καθενός, της συλλογικής ευθύνης για όλους. Της επιβεβαίωσης της ενότητάς μας και της θέλησής μας να συνεχίσουμε με ωριμότητα, σοβαρότητα, υπευθυνότητα το δρόμο της ευθύνης. Το δρόμο που χάραξε το ΔΗΚΟ εγγυόμενο την πολιτική σταθερότητα στην πατρίδα μας και την ιδεολογική συνέπεια στις αρχές και τις αξίες του».

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν -ο οποίος επανδιεκδικεί την προεδρία του κόμματος- αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο εκλογικό κέντρο που λειτουργεί στο ξενοδοχείο Χίλτον Παρκ, στη Λευκωσία.

Είμαι σίγουρος, είπε ο Μάριος Καρογιάν, «ότι είναι κοινή η επιθυμία να μην οδηγηθούμε σε περιπέτειες. Να μην διακινδυνεύσουμε επιλογές που θα θέσουν εν αμφιβόλω το ρυθμιστικό και σταθεροποιητικό ρόλο του κόμματος μας, ιδιαίτερα τώρα που αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα των θυσιών του κυπριακού λαού και της συμβολής μας στο σχηματισμό και τη λειτουργία μίας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης και σωτηρίας».

Πρόσθεσε ότι «οι ώρες που μεσολαβούν μέχρι το κλείσιμο της εκλογικής διαδικασίας είναι ώρες της μαζικής συμμετοχής που θα δώσει στο ΔΗΚΟ τη δύναμη που χρειάζεται για να προχωρήσει μπροστά, με ένα δυναμικό νέο ξεκίνημα» και κάλεσε τα μέλη του κόμματος να δώσουν όλοι μαζί το παρών σε αυτή την κρίσιμη, όπως είπε, καμπή της ιστορίας του ΔΗΚΟ.

Ο κ. Καρογιάν έφτασε στο Χίλτον Παρκ γύρω στις μία μετά το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ροντίκα.

Είδηση 13:21: Σύντομη συνομιλία Καρογιάν-Παπαδόπουλου το πρωί στη Λεμεσό

Στο κέντρο δεξιώσεων “Millenium” στη Λεμεσό, όπου από το πρωί συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία για ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ, συναντήθηκαν στις 11:30 οι δυο διεκδικητές της Προεδρίας του κόμματος, Μάριος Καρογιάν και Νικόλας Παπαδόπουλος.

Πρώτος έφθασε στις 11:00 ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, ενώ ακολούθησε μισή ώρα αργότερα ο βουλευτής Νικόλας Παπαδόπουλος. Και οι δυο έτυχαν θερμής υποδοχής από τους υποστηρικτές τους, ενώ όταν συναντήθηκαν εντός της αίθουσας χαιρετίστηκαν και συνομίλησαν για λίγο.

Στη Λεμεσό, όπου δικαίωμα ψήφου έχουν 9,702 μέλη από τις Επαρχιακές Οργανώσεις Λεμεσού, Κερύνειας, Αμμοχώστου και Μόρφου, η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Άγγελος Βότσης, η προσέλευση του κόσμου είναι αθρόα.

Κάποια μικροπροβλήματα που έχουν παρατηρηθεί σε ό,τι αφορά στη βεβαίωση στοιχείων κάποιων μελών προσπαθούν να αντιμετωπιστούν από την εφορευτική επιτροπή, η οποία καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, συμπλήρωσε.

Ο κ. Βότσης εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι “θα έχουμε μια πλήρως δημοκρατική διαδικασία που θα αφήσει όλους ικανοποιημένους”.

Είδηση 10.37: Ν.Παπαδόπουλος: Ψηφίζουμε για την προοπτική, την αξιοπρέπεια και το μέλλον του ΔΗΚΟ

Σήμερα ψηφίζουμε για την προοπτική, την αξιοπρέπεια και το μέλλον του Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο εκλογικό κέντρο που λειτουργεί στο ξενοδοχείο Χίλτον Παρκ, στη Λευκωσία.

«Θέλω για ακόμα μια φορά να καλέσω όλους τους συναγωνιστές και όλες τις συναγωνίστριες να έρθουν να ψηφίσουν» είπε, προσθέτοντας ότι «η μαζική προσέλευσή μας θα πετύχει την πολυπόθητη ενότητα μεταξύ ηγεσίας και βάσης».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των ΔΗΚΟϊκών».

«Είμαι βέβαιος και σίγουρος ότι η επόμενη μέρα θα βρει το Δημοκρατικό Κόμμα ενωμένο, δυνατό, διεκδικητικό και έτοιμο να πρωταγωνιστήσει ξανά», κατέληξε.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος προσήλθε στο εκλογικό κέντρο του Χίλτον Παρκ γύρω στις 9.50, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γιώτα Παπαδοπούλου και τα παιδιά τους.

Λίγα λεπτά αργότερα ψήφισε και η Φωτεινή Παπαδοπούλου.

Είδηση:9:50 Άρχισε η ψηφοφορία στη Λευκωσία για τις εκλογές στο ΔΗΚΟ

Με καθυστέρηση 20 λεπτών ξεκίνησε στο εκλογικό κέντρο του Χίλτον Παρκ στη Λευκωσία η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ.

Αρκετά μέλη του ΔΗΚΟ είχαν μαζευτεί πριν από τις 9.00, περιμένοντας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σε λίγο αναμένεται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.

Δικαίωμα ψήφου έχουν 38.605 μέλη, εκ των οποίων 14.030 στη Λευκωσία, 9.702 στη Λεμεσό, 6.395 στην Πάφο, 4.746 στη Λάρνακα, 3.594 στην ελεύθερη Αμμόχωστο, και 139 στο εξωτερικό.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 18.00.
Είδηση:9:45 Άρχισε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου του ΔΗΚΟ στην Πάφο
Ομαλά ξεκίνησε στις 9:00 το πρωί η εκλογική διαδικασία στην αίθουσα δεξιώσεων «Μόντε Λίζα» στην Πάφο, για την ανάδειξη Προέδρου του Δημοκρατικού κόμματος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής και μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για τις εκλογές Αντώνη Αντωνίου.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Μάριος Καρογιάν επισκέφτηκε το πρωί το εκλογικό κέντρο στην Πάφο, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του που του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία», χωρίς ωστόσο να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

Το εκλογικό κέντρο στην Πάφο αναμένεται να επισκεφτεί στις 11:30 και ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος βουλευτής του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΔΗΚΟ θα συμμετέχουν τα μέλη της Επαρχιακής Οργάνωσης του ΔΗΚΟ Πάφου και οι πρόσφυγες μέλη του κόμματος που διαμένουν στην Επαρχία της Πάφου.

Στην εκλογική διαδικασία στην Επαρχία Πάφου δικαίωμα ψήφου έχουν 6.395 μέλη, εκ των οποίων τα 2.259 έχουν εγγραφεί ως νέα μέλη στην Πάφο, το 2013.

Ο κ. Αντωνίου επανέλαβε πως για να ψηφίσει κάποιος θα πρέπει να έχει απαραίτητα την ταυτότητα του ή το εκλογικό βιβλιάριο ή δίπλωμα οδήγησης.

Πρόσθεσε επίσης, πως η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Ερωτηθείς για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν μετά την εκλογή του νέου προέδρου του ΔΗΚΟ, ο κ. Αντωνίου είπε «την 1η του Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί η 1η φάση της παγκύπριας εκλογικής συνέλευσης για την εκλογή μόνο του προέδρου του κόμματος, και κατά τη δεύτερη φάση, το αργότερο εντός τριών μηνών, θα ακολουθήσει η διαδικασία της εκλογής των υπόλοιπων κεντρικών αξιωματούχων και των επαρχιακών επιτροπών, σύμφωνα και με την απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΟ».

Η εφορευτική επιτροπή, κατέληξε ο κ. Αντωνίου, εργάζεται σκληρά για την ομαλή εφαρμογή των σχετικών καταστατικών προνοιών ώστε να διασφαλιστεί η αδιάβλητη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Για την ιστορία πρώτος πρόεδρος και ιδρυτής του Δημοκρατικού Κόμματος ήταν ο Σπύρος Κυπριανού, τον οποίον διαδέχθηκε ο Τάσος Παπαδόπουλος. Μετά την εκλογή του Τάσου Παπαδόπουλου στο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθήκοντα προέδρου ασκούσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νίκος Κλεάνθους μέχρι τη λήξη της θητείας του και ακολούθησε ο νυν πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν.
Είδηση: 09:00

Διενεργούνται σήμερα οι εκλογές που θα αναδείξουν το νέο Πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

Υποψήφιοι για τη θέση είναι ο νυν Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν και ο Βουλευτής ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ. θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 12:00 το μεσημέρι, στο Ξενοδοχείο Hilton Park. Με την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ. θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο στην Πάφο (αίθουσα δεξιώσεων Μόντε Λίζα), όπου θα προβεί σε σύντομη δήλωση. Στις 10:30π.μ. ο κ. Καρογιάν θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο στη Λεμεσό (αίθουσα δεξιώσεων Millennium). Ακολούθως, θα κατευθυνθεί στο εκλογικό κέντρο Λευκωσίας (Ξενοδοχείο Hilton Park), όπου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο κ. Παπαδόπουλος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 09.30 στη Λευκωσία και στη συνέχεια θα προβεί σε δήλωση προς τα ΜΜΕ ενώ ακολούθως, θα περιοδεύσει στα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα, Πάφο, Λεμεσό, Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστου.

Η ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, αρχίζει στις 9 το πρωί στα εκλογικά κέντρα, τα οποία θα κλείσουν στις 18.00. Θα λειτουργήσουν πέντε εκλογικά κέντρα, ένα σε κάθε πόλη. Στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, στην αίθουσα Millennium στη Λεμεσό, στην αίθουσα «Αστέρια» στην Αραδίππου για την Λάρνακα, στην αίθουσα «ΜΟΝΤΕ ΛΙΖΑ» στην Πάφο και στο Ξενοδοχείο «Αινείας» στην Αγία Νάπα για την Αγία Νάπα και την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν 38.605 μέλη, εκ των οποίων 14.030 στη Λευκωσία, 9.702 στη Λεμεσό, 6.395 στην Πάφο, 4.746 στη Λάρνακα, 3.594 στην ελεύθερη Αμμόχωστο, και 139 στο εξωτερικό.

Κάθε μέλος του κόμματος, που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, ασκεί αυτοπροσώπως το δικαίωμα του εκλέγειν και ψηφίζει με βάση τους κανονισμούς που αναγράφονται στο ψηφοδέλτιο. Κάθε μέλος, κατά την προσέλευσή του στο Επαρχιακό Εκλογικό Κέντρο πρέπει απαραίτητα να φέρει μαζί του το Δελτίο Πολιτικής Ταυτότητας, ή το Διαβατήριο ή το Εκλογικό Βιβλιάριο ή την Άδεια Οδήγησης για να διαπιστώνεται η ταυτοπροσωπία.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη που έχουν τακτοποιημένες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, η οποία μπορεί να γίνει και στους χώρους των Επαρχιακών Εκλογικών Κέντρων την 1η Δεκεμβρίου. Η συνδρομή που οφείλουν τα παλαιά μέλη είναι 15 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ για τη συνδρομή του 2013 και 5 ευρώ για τα προηγούμενα χρόνια.

Keywords
δηκο, δηκο, νέα, ψηφοφορία, αμμόχωστος, αθρόα, συμμετοχή, κυπε, βεβαίωση, εκλογες, hilton, μμε, κυπρος, λιζα, κινηση στους δρομους, ρια αντωνιου, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα πανελληνιων 2011, τονια αντωνιου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, κυπρος εκλογες, αποτελεσματα, διαβατηριο, αδεια, κυπρου, μμε, ωρα, hilton, αθρόα, αμμόχωστος, αξιοπρεπεια, βεβαίωση, γεγονος, γινει, γινεται, δυναμη, δηλωση, δηλωσεις, διπλωμα οδηγησης, δοθει, δωσει, δυναμικο, διπλωμα, δοθηκε, αιθουσα, ευρω, ειπε, επιθυμια, ετοιμο, κομμα, λαρνακα, λευκωσια, λειτουργια, ληξη, ξενοδοχειο, ωριμοτητα, παιδια, προβληματα, πρωι, ρολο, σιγουρος, συζυγο, συνεχεια, ταυτοτητα, τασος, φορα, ψηφοφορία, ωρες, κυπε, δικαιωμα, εφαρμογη, φυτο, γιωτα, ιδιαιτερα, κωνσταντινου, μια φορα, μπροστα, σπυρος, θετικα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα