Έκκληση να χαμηλώσουν οι τόνοι μέχρι να υπάρξει τελικό αποτέλεσμα με την Τρόικα, απηύθυνε ο Συλλούρης

18:22 15/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση προς όλους τους πολιτικούς και τα κόμματα να χαμηλώσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης αναφορικά με τις διαβουλεύσεις με την Τρόικα μέχρι που να υπάρξει τελικό αποτέλεσμα αλλά και προς τις Αρχές που διώκουν πολίτες που χρωστούν στο κράτος, να επιδείξουν ελαστικότητα λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική εξαθλίωση, απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή

και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με «την πολυφωνία» που παρατηρείται από επίσημα χείλη, «με άλλους να μιλάνε για πρόοδο και άλλους για αδιέξοδο», ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ είπε ότι δεν θα πρέπει να μεγεθύνεται αυτή η εικόνα με το να αναδεικνύονται θέματα όπως αυτά, τα οποία, ο ίδιος θεωρεί, όπως είπε, ότι δεν είναι θέματα ουσίας.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι ο ίδιος επιθυμεί να υπογραφεί ένα ολοκληρωμένο, ολικό και σωστό Μνημόνιο το ταχύτερο δυνατό, αναφέροντας πως  οποιαδήποτε αναβλητικότητα πλήττει ακόμα περισσότερο την οικονομία και την ψυχολογία γύρω από την οικονομία και αποθαρρύνει και επενδυτές και αποθαρρύνει και όποιους θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ανάπτυξη.

Δήλωσε σε σχέση με πληροφορίες για αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ για το Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου Σόλωνα Κασίνη, ότι ο ίδιος θέλει να πιστεύει ότι δεν είναι αλήθεια. Πρόσθεσε ωστόσο πως αν πράγματι όμως αποδειχτεί ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ προέβη σε αυτές τις αναφορές τότε το θέμα θα εγγραφεί και θα συζητηθεί στην Επιτροπή Θεσμών, «γιατί είναι θεσμικό θέμα τεραστίων διαστάσεων που άπτεται και χρηστής διοίκησης και διαχείρισης και δεοντολογίας».

Κληθείς να σχολιάσει ευρήματα δημοσκόπησης του ΣΙΓΜΑ σύμφωνα με τα οποία οι Ε/κ στην πλειοψηφία τους δεν εμπιστεύονται τους Τ/κ, αλλά δηλώνουν ότι μπορούν να συνυπάρξουν μαζί τους αλλά και το ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ οι Κύπριοι ξοδεύουν 2,5 εκ. ευρώ το χρόνο για ταξίδια μέσω του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ δήλωσε ότι θέμα της εμπιστοσύνης δεν μπορεί να εξεταστεί στο κενό και πως ο ίδιος θεωρεί ότι αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης από μέρους των Ε/κ είναι λόγω της συνεργασίας, της πολιτικής ηγεσίας των Τ/κ με την κατοχή. «Αν δεν υπήρχε η κατοχή και αν δεν υπήρχε η συνεργασία των Τ/κ ηγετών με την κατοχή, δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην τους εμπιστευτούμε» ανέφερε.

«Αυτό θεωρώ ότι αναλύεται και με την τοποθέτηση ότι θέλουμε να ζήσουμε μαζί τους. Εν κατακλείδι θα μπορούσαμε να πούμε να τερματιστεί η κατοχή, να φύγουν οι έποικοι και τα τουρκικά στρατεύματα και να ζήσουμε σε ένα ευρωπαϊκό κράτος, όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι αυτού του τόπου», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τις επισκέψεις και μέσω κατεχόμενης Τύμπου, στην Τουρκία, είπε ότι κατά την άποψη του είναι θέμα πλέον συνείδησης. «Εάν έχουμε συμφιλιωθεί με την κατοχή και ενισχύουμε την κατοχή, δεν είμαστε άξιοι να διεκδικούμε οποιαδήποτε δίκαιη λύση στο Κυπριακό», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα