Εκδήλωση συμπαράστασης στο συριακό λαό από την Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λ/σου

19:15 3/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το μήνυμα ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να δώσει λύση στη περιοχή μας και η Κύπρος εναντιώνεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση των Νατοϊκών δυνάμεων στη Συρία, έστειλε σήμερα η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λεμεσού, σε εκδήλωση αλληλεγγύης προς το συριακό λαό, που οργάνωσε στην πλατεία Διοικητηρίου.

Σε ομιλία του, ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ,

Γιώργος Γεωργίου, διαμήνυσε πως η εκδημοκρατικοποίηση της Συρίας είναι ζήτημα που αφορά τον ίδιο το Συριακό λαό “κι εμείς ως προοδευτικοί άνθρωποι, ως άνθρωποι που έχουμε ζήσει τις παρενέργειες ενός πολέμου, εκφράζουμε την αγωνιστική μας διάθεση να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε σε οτιδήποτε δημιουργεί καταστροφή, όλεθρο και φρίκη στην περιοχή μας”.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, συνέχισε, για να ενώσουμε τη φωνή μας με τους φιλειρηνιστές όλου του κόσμου, για να διατρανώσουμε τη θέληση μας ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να δώσει λύση στη περιοχή μας και ότι “δεν μπορεί στη βάση του δικαίου της στιγμής, να αναλαμβάνουν ορισμένες δυνάμεις, που δεν είναι άλλες από τις γνωστές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, το ΝΑΤΟ και την οικογένεια τους και να οδηγούν τους λαούς στην καταστροφή”.

Ο κ. Γεωργίου ανέγνωσε επίσης ψήφισμα, εκ μέρους της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λεμεσού, το οποίο θα αποσταλεί προς τον Πρόεδρο της Βουλής και το Υπουργείο Εξωτερικών και στο οποίο καλείται η Κυπριακή Κυβέρνηση να μην επιτρέψει καμία συμμετοχή της χώρας μας ή παροχή διευκολύνσεων στην όποια στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας και όπως όλοι -Κυβέρνηση, Βουλή, κόμματα και οργανώσεις – εργαστούν με κάθε τρόπο και μέσο ώστε να αποτραπεί ο πόλεμος στην περιοχή μας.

Παράλληλα, το ψήφισμα καλεί το φιλειρηνικό Κίνημα της Κύπρου να είναι έτοιμο να αντιδράσει ενάντια στον επαπειλούμενο πόλεμο και στην όποια εμπλοκή της Κύπρου και εκφράζει την ελπίδα όπως πρυτανεύσει η λογική της σταθερότητας και της ασφάλειας, στην ήδη δοκιμαζόμενη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα