Εκδήλωση διαμαρτυρίας από τους καταστηματάρχες της λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων

13:08 23/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την κατασκευή της λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων πραγματοποίησαν σήμερα οι επηρεαζόμενοι καταστηματάρχες στην περιοχή αποκόπτοντας για λίγα λεπτά την κυκλοφορία της μίας λωρίδας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Τάφοι των Βασιλέων Μιχάλης Μιχαήλ ανέφερε πως τα μέλη του συνδέσμου αντιδρούν με την κατασκευή του δρόμου τετραπλής κατεύθυνσης σε κατοικημένη περιοχή με ταυτόχρονη τοποθέτηση διαχωριστικής νησίδας και δημιουργίας κυκλικού κόμβου.

«Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας και

τον εμπαιγμό από τις δημοτικές αρχές » αφού ζήτησαν από το 2001 να ληφθούν υπόψη τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής και τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Δεν μπορούμε πρόσθεσε, για χάρη της δημιουργίας κάποιου έργου να συναινέσουμε στην καταστροφή μας. Τα μέλη του συνδέσμου, συνέχισε ο κ Μιχαήλ έχουν επενδύσει σε αυτή την περιοχή όλη τους την περιουσία και τους κόπους μιας ζωής.

Εστιάτορας της περιοχής, ο Αντώνης Χατζηκωστής ανέφερε πως αυτό που γίνεται είναι ανεπίτρεπτο. Γίνεται είπε, κάτι χωρίς να μας ρωτήσουν, και που σχεδιάστηκε πριν από 25 χρόνια όταν στην περιοχή δεν υπήρχε τίποτα.

Ο Φύτος Θρασυβούλου πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ ανέφερε στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας πως ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής συμπαραστέκεται στους επιχειρηματίες της περιοχής. Όπως φαίνεται είπε, « δεν έχει γίνει καμία αλλαγή από τα αρχικά σχέδια που έχουν παρουσιαστεί εδώ και τόσα χρόνια». Πρόσθεσε επίσης πως σε καμία περίπτωση ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής δεν τάσσεται εναντίον της δημιουργίας αυτού του έργου γιατί η πόλη έχει ανάγκη από έργα, αλλά όχι εις βάρος των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας κατάστησε σαφές πως βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της πόλη. Κατανοώ είπε «ότι επηρεάζονται τα συμφέροντα των καταστηματαρχών αλλά όταν θα ολοκληρωθεί το έργο και θα αντιληφθούν τις θετικές συνέπειες του, θα αλλάξουν γνώμη». Πρόκειται, είπε ο κ. Βέργας, για ένα πρωτοποριακό έργο που θα πάρει την πόλη πάρα πολύ μπροστά, ένα έργο το οποίο την οδηγεί στον εκσυγχρονισμό και στην βελτίωση μιας περιοχής που ήδη αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και είναι ο δρόμος με τα περισσότερα θανατηφόρα δυστυχήματα.

Ο δήμαρχος Πάφου πρόσθεσε επίσης πως ομόφωνα το Δημοτικό συμβούλιο και όλοι οι εκλελεγμένοι της επαρχίας Πάφου έχουν υποστηρίξει την άμεση προώθηση του συγκεκριμένου έργου το οποίο θα εκτελεστεί με όλες εκείνες τις πρόνοιες με τις οποίες θα υπάρχουν οι διευκολύνσεις προς τους επαγγελματίες.

Οι επηρεαζόμενοι δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες ώσπου οι δημοτικές αρχές να διαφοροποιήσουν την στάση τους. Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με πορεία κατά μήκος του δρόμου Τάφοι των Βασιλέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα