Εκατό μέρες απεργίας συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΖΩ

15:02 30/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου για Καρκίνο Ελπίζω – Αγωνίζομαι – Ζω (ΕΛΑΖΩ) Χρίστος Αντρέου συμπλήρωσε 100 μέρες απεργίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, η οποία άρχισε στις 22 Μαΐου 2013 στην είσοδο του Προεδρικού, διαμαρτυρόμενος ειρηνικά «για το αυτονόητο για κάθε πολιτισμένο κράτος ή έστω για κάθε ευρωπαϊκό κράτος», αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του.

«2400 ώρες εκεί στο πεζοδρόμιο, λίγα μέτρα από το γραφείο του Πρόεδρου

της Δημοκρατίας και δεν βρήκε χρόνο να μας δεχτεί για 10 λεπτά αλλά ταυτόχρονα βρίσκει χρόνο για να κάνει στους κήπους του Προεδρικού χορούς και πανηγύρια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του ΕΛΑΖΩ.

Ο κ. Ανδρέου αναφέρεται σε όσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε «προφορικά και γραπτώς προεκλογικά, πριν ακριβώς μερικούς μήνες» και ήταν η δέσμευσή του ότι «η στρατηγική που αφορά τον καρκίνο αποτελεί δική μας προτεραιότητα και ότι δεν απορρίπτουμε τη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσία» και πως «θεωρώ ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό αφού επηρεάζει άμεσα τη ζωή και την υγεία δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας».

«Κι εμείς, κ. Πρόεδρε, δεσμευτήκαμε με όρκο στο ιερό ευαγγέλιο ότι δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για Κρατικά Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού μέχρι που να γίνουν», καταλήγει ο Πρόεδρος του ΕΛΑΖΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα