Εισφορά ρωσικής εταιρείας στην Εκκλησία για σίτιση άπορων παιδιών

12:34 15/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιταγή ύψους 20 χιλιάδων ευρώ για τη σίτιση άπορων παιδιών, εισφορά ρωσικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Κύπρο, επέδωσε σήμερα στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο Βιτσισλάβ Τσούμσκι, στο πλαίσιο τελετής στην Αρχιεπισκοπή, στην παρουσία του εκπροσώπου της εταιρείας Wargaming που εισέφερε τα χρήματα.

Παραλαμβάνοντας την επιταγή, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως «όντως υπάρχει πρόβλημα» και πως «στόχος της Εκκλησίας

είναι κανένα παιδί να μην πεινάσει αλλά και ευρύτερα κανείς Κύπριος να μην πεινάσει γιατί είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα να υπάρχουν άνθρωποι που να πεινούν».

«Είναι συγκινητική αυτή η πρωτοβουλία που έχετε αναπτύξει. Είναι γνωστή η εταιρεία αυτή, είναι κοντά στην Εκκλησία. Μας βοήθησε και σε άλλες περιπτώσεις και δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω και εσάς ως εκπρόσωπος της ρωσικής Κυβέρνησης στην Κύπρο αλλά και την εταιρεία για τη φιλανθρωπία που ασκεί ευκαίρως ακαίρως», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρέσβης ανέφερε πως δίνει αυτή την επιταγή των 20 χιλιάδων ευρώ προκειμένου τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν για τη σίτιση παιδιών, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Εξάλλου σε δηλώσεις του μετά την τελετή, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως η Εκκλησία έχει δραστηριοποιηθεί, δέχθηκε αρκετές εισφορές με την έκκληση που είχε κάνει προχθές και ο ίδιος θα προσπαθήσει να έλθει σε επαφή με αρκετούς Κύπριους που έχουν οικονομική ευχέρεια να συμπαρασταθούν στην Εκκλησία για να υλοποιηθεί ο στόχος κανένας Κύπριος να μην πεινάσει στις δύσκολες ημέρες που ζούμε.

O Πρέσβης της Ρωσίας εξέφρασε ικανοποίηση για τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο, σημειώνοντας πως κατά τη διάρκειά της εξέφρασε την εκτίμησή του για το έργο της κυπριακής Εκκλησίας για να βοηθήσουν τον κόσμο που έχει ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης και ιδιαίτερα σε σχέση με την πιο ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού, τα παιδιά.

«Αισθανθήκαμε πως ήταν ευθύνη μας να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο που μπορούμε και έτσι έκανα έκκληση στη ρωσική επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου και τους ζήτησα να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο. Η ανταπόκριση ήταν πολύ καλή. Πρόσφεραν τη βοήθειά τους και είμαι πολύ χαρούμενος να αναφέρω πως η πρώτη εταιρεία που ανταποκρίθηκε στην έκκλησή μου ήταν η εταιρεία Wargaming που έχει την έδρα της εδώ», ανέφερε.

Ο Ρώσος Πρέσβης είπε πως με αυτή την εισφορά βοηθούμε τα παιδία τις παραμονές των Χριστουγέννων γιατί γνωρίζουμε πως αυτές είναι οι διακοπές που αρέσουν περισσότερο στα παιδιά.

«Δεν θέλομε κανένα παιδί στην Κύπρο να νιώθει μειονεκτικά κατά τη διάρκεια αυτών των γιορτών και για αυτό δώσαμε αυτή την εισφορά στην Εκκλησία για να συμβάλουμε στις προσπάθειές τους για σίτιση των παιδιών», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα