Ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή

15:33 4/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, – την ώρα που η Ολομέλεια της Βουλής συζητούσε το νομοσχέδιο -, πραγματοποίησαν έξω από τη Βουλή εργαζόμενοι στους ημικρατικούς οργανισμούς, κυρίως της Cyta. Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν στις 14.00 και πριν το νομοσχέδιο ψηφιστεί

από την Ολομέλεια της Βουλής.

Οι εργαζόμενοι άρχισαν να μαζεύονται γύρω στις 11.00 το πρωί. Λίγο νωρίτερα η Αστυνομία έκλεισε το δρόμο που οδηγεί μπροστά στην είσοδο της Βουλής με διπλό κιγκλίδωμα από το οποίο περάστηκαν αλυσίδες. Aνάμεσα στα δύο κιγκλιδώματα τοποθέτησε συρματόπλεγμα.

Από νωρίς το πρωί στη Βουλή, αλλά και στην περιοχή γύρω από το κτήριο του νομοθετικού Σώματος, υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Επίσης, η Αστυνομία είχε τοποθετήσει κιγκλιδώματα και συρματοπλέγματα στην περιοχή γύρω από το κτήριο της Βουλής.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν, μεταξύ άλλων, συνθήματα, όπως «Κάτω τα χέρια από τη Cyta», «Η Cyta ανήκει στον λαό της», «Βουλή μπορείς το όχι να το πεις», ενώ κρατούσαν πανό, τα οποία, μεταξύ άλλων, ανέγραφαν: «Όχι άλλη κοροϊδία», «Οι συντάξεις μας έσωσαν το κράτος», «Όχι ξεπούλημα της Cyta», «Απεργούμε ενάντια στην άτακτη λεηλασία της ζωής μας και του εθνικού πλούτου», «Όταν μας κοροϊδεύουν μια φορά είναι απατεώνες. Όταν μας κοροϊδεύουν συνέχεια γινόμαστε ηλίθιοι», «Η Cyta δεν είναι προς πώληση», «Διασφάλιση των θέσεων εργασίας», «Το νομοσχέδιο είναι καταστροφικό», «Πληρώνουμε για τα εγκλήματα άλλων».

Ο ΓΓ της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ Αλέκος Τρυφωνίδης μιλώντας στους διαμαρτυρόμενους ύστερα από συνάντηση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα είπε ότι κάλεσαν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα «να εφαρμόσουν το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας γιατί οι πρόνοιες που έχει μέσα το νομοσχέδιο καταστρατηγούν το Σύνταγμα, κυρίως όσον αφορά και τους Οργανισμούς, αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Πιστεύουμε ότι πρέπει να εργαστούν όλοι στο τρίπτυχο: Διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων όπως προνοεί το Σύνταγμα, νομιμότητα της θέσης, εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αναδιοργάνωση των Οργανισμών, ούτως ώστε να βοηθούν το κράτος ανά πάσα στιγμή και να μείνουν οι Οργανισμοί σε κρατικά χέρια, ανέφερε.

Οπως είπε “πληροφορίες λένε για ενδιαφέρον του Κατάρ. Αυτός ο πλούτος μπορεί να παραμείνει σε κρατικά χέρια αναδιοργανώνοντας , εκσυγχρονίζοντας τους, κάνοντας περισυλλογή, ώστε να βοηθά το κράτος ανά πάσα στιγμή και παράλληλα να μη θυματοποιηθούν οι εργαζόμενοι», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι αν οι Βουλευτές αρθούν στο ύψος των περιστάσεων μπορούν να πείσουν και την κάθε Τρόικα.

«Η Τρόικα δεν λέει καταστρατήγηση των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Η Τρόικα δεν λέει ξεπούλημα των Οργανισμών, γι’ αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα. Θέλω να πιστεύω ότι όλα τα κόμματα, όλες οι ομάδες θα ψηφίσουν το καλύτερο για τον τόπο και για τους εργαζόμενους. Η προσπάθεια να μετατεθεί το βάρος όλης αυτής της οικονομικής κρίσης πάνω στις πλάτες των απλών ημικρατικών υπαλλήλων είναι ανέντιμη. Εκείνοι που έκλεψαν, που καταλήστεψαν το κράτος, που βαστούν όμηρο τις τράπεζες, κυκλοφορούν ελεύθεροι κι αυτή τη στιγμή προσπαθούν να θυματοποιήσουν τον απλό εργαζόμενο που εργάζεται με τιμιότητα και εντιμότητα για να βοηθά και το κράτος, αλλά και τον απλό πολίτη», είπε.

Σε παρέμβασή του, ο ΓΓ της ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδους, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στο πλήθος των εργαζομένων, φώναξε στον κ. Τρυφωνίδη “Τί θα ψηφίσει το ΔΗΚΟ;” και ο τελευταίος τον παρέπεμψε στον Πρόεδρο και τους Βουλευτές του ΔΗΚΟ.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας έληξε ειρηνικά και οι εργαζόμενοι αποχώρησαν χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα. Όπως αναφέρθηκε στους εργαζόμενους, έπρεπε να αποχωρήσουν λόγω της διευθέτησης που έγινε με τα λεωφορεία για παραλαβή τους γύρω στις 14:00.

Αμέσως μετά την αποχώρηση των διαδηλωτών άρχισαν να αποχωρούν και μέλη της Αστυνομίας. Ωστόσο στο χώρο παρέμεινε μικρός αριθμός Αστυνομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα