Εγκριτικές επιστολές από Λακκοτρύπη για το Σχέδιο Ενίσχυσης Νεανικής Επιχειρηματικότητας

16:35 1/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η εφαρμογή του Σχεδίου Νεανικής Επιχειρηματικότητας, κατά την τρέχουσα περίοδο, κατέδειξε ότι είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα σχέδια χορηγιών, για το οποίο επιδείχθηκε τεράστιο ενδιαφέρον από νέους και νέες και που συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία εκατοντάδων νέων μικρών επιχειρήσεων και μεγάλου αριθμού θέσεων απασχόλησης, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, στην εκδήλωση “Σχέδιο Ενίσχυσης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας”.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, κατά την οποία παρέδωσε τις πρώτες εγκριτικές επιστολές

της τρίτης πρόσκλησης σε νέους και νέες που εντάσσονται στο Σχέδιο Ενίσχυσης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, ο Υπουργός ανέφερε ότι “ο διαθέσιμος προϋπολογισμός, κατά την τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο 2007-2013, είναι 11,1 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τις αιτήσεις της 3ης Προκήρυξης”.

“Για τον ίδιο, όμως, σκοπό”, πρόσθεσε, “θα διατεθούν και όλες οι εξοικονομήσεις από τα συγχρηματοδοτούμενα σχέδια που εφαρμόζει το Υπουργείο”.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας, “η Κυβέρνηση, συμφωνώντας πλήρως με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας των νέων και των γυναικών, θα συνεχίσει την εφαρμογή των σχετικών σχεδίων αλλά και πρόσθετων άλλων κινήτρων”.

“Άλλωστε”, είπε ο κ. Λακκοτρύπης, “όπως είναι κοινώς παραδεκτό, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αποτελούν τη ραχοκοκαλιά κάθε οικονομίας και το πλέον ισχυρό εργαλείο για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης”.

“Το Υπουργείο”, δήλωσε ο κ. Λακκοτρύπης, “ανταποκρινόμενο στην πολιτική της Κυβέρνησης για λήψη άμεσων μέτρων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας, υιοθέτησε πρόσθετες διαδικασίες για επίσπευση αξιολόγησης των αιτήσεων και παραχώρησης στους δικαιούχους των κρατικών ενισχύσεων, με σκοπό την έγκαιρη υλοποίηση των επενδυτικών προτάσεων των νέων επιχειρηματιών”.

“Ως αποτέλεσμα των νέων αυτών διαδικασιών και μετά την αξιολόγηση των πρώτων 100 αιτήσεων από το σύνολο των 607 που υποβλήθηκαν”, είπε ο Υπουργός, “βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε τις πρώτες εγκριτικές επιστολές στους νέους και νέες που εντάσσονται το Σχέδιο”.

“Οι υπόλοιπες αιτήσεις”, συνέχισε, “αναμένεται να αξιολογηθούν κατά τους επόμενους λίγους μήνες και όσοι νέοι εντάσσονται στο Σχέδιο θα ενημερώνονται άμεσα, ενώ στο τέλος της περιόδου θα ανακοινωθούν τα συνολικά αποτελέσματα”.

Το Σχέδιο Ενίσχυσης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας περιλαμβάνεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα” για την περίοδο 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Προβλέπεται, με το Σχέδιο αυτό, η παραχώρηση μη επιστρεπτέας χορηγίας σε ποσοστό 50% πάνω στις επιλέξιμες δαπάνες, με ανώτατο ποσό τις 70 χιλιάδες ευρώ για δραστηριότητες μεταποίησης και τις 50 χιλιάδες ευρώ για τις άλλες δραστηριότητες, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία και το κίνητρο στους νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, να αυτο-εργοδοτηθούν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα