Εγκληματική οργάνωση πίσω από τη δολοφονία Ντίνκ, αποφάνθηκε το Ανώτατο στην Τουρκία

17:45 16/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πίσω από τη δολοφονία του Τούρκου αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Χρανκ Ντινκ βρίσκονταν εγκληματική οργάνωση του κοινού ποινικού δικαίου, σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Τουρκίας.

Όπως γράφει σήμερα πρωτοσέλιδα η Ζαμάν, το Ανώτατο απέρριψε την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου ότι οι δολοφόνοι έδρασαν μόνοι τους και έπειτα από έξι χρόνια αποφάσισε ότι πίσω από τη δολοφονία κρύβεται οργάνωση και όχι μεμονωμένα πρόσωπα. Παρόλα αυτά, δεν την χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι οι δολοφόνοι του Χραντ Ντινκ

δεν είχαν σκοπό να διαταράξουν την συνταγματική τάξη στην Τουρκία και να βλάψουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Σύμφωνα με την Μιλλιέτ, η απόφαση είναι «απογοητευτική» καθώς απομακρύνονται οι πιθανότητες να αποκαλυφθούν οι βαθιές διασυνδέσεις που βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Με τη νέα απόφαση, οι δολοφόνοι του Ντινκ, ο βομβαρδισμός του εστιατορίου MacDonalds και η δολοφονία του καθολικού ιερέα Andrea Santoro κατηγοριοποιούνται ως αδικήματα που διέπραξε κοινή εγκληματική οργάνωση από εθνικιστές νέους, σημειώνεται.

Η Ζαμάν αναφέρει ότι με την απόφαση το Ανώτατο Δικαστήριο απέκλεισε το δίκτυο Εργκενεκόν από την δίκη. Οι δικηγόροι φέρονται να λένε ότι το δικαστήριο προσπάθησε να κρύψει τις διασυνδέσεις των υπόπτων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου με την Εργκένεκον.

Keywords
Τυχαία Θέματα