Ευθύνες στην ε/κ πλευρά επιρρίπτει ο Έρογλου μετά τη συνάντηση του με Μπαρόσο και Φούλε

23:03 24/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τον ισχυρισμό ότι η ε/κ πλευρά εμπόδισε το να καταλήξουν οι συνομιλίες για λύση του Κυπριακού σε αποτέλεσμα, προέβαλε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο και τον Επίτροπο Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε ο Τ/Κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

Σύμφωνα με ΜΜΕ των κατεχομένων ο κ. Έρογλου

ανέφερε ότι ο κ. Μπαρόσο εξέφρασε ξεκάθαρα την άποψη ότι οι δύο πλευρές πρέπει να λύσουν το πρόβλημα και έκανε λόγο για την ανάγκη βούλησης και από τις δύο πλευρές για την επίλυση του.

Ο κ. Έρογλου είπε ότι η τ/κ πλευρά έχει αυτή τη βούληση και πρόσθεσε πως διεμήνυσε στον κ. Μπαρόσο να τα πει αυτά στην ε/κ πλευρά.

Ανέφερε ακόμη ότι είπε στον Πρόεδρο της Κομισιόν πως οι Τ/Κ αναμένουν θετικά βήματα σε ό,τι αφορά την άρση της λεγόμενης απομόνωσης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η πρόταση για επιστροφή της Αμμοχώστου ως αντάλλαγμα για το άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου Ερτζάν στην κατεχόμενη Τύμπου απορρίφθηκε.

Κατά τον κ. Ερογλου, είναι καιρός η ε/κ πλευρά να αποκτήσει βούληση για λύση και πως αν, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, οι Ε/Κ επιμένουν να παίζουν με το χρόνο, τότε δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα