ΕΥΡΩΚΟ: Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ήταν λαϊκή εντολή για απελευθέρωση

14:02 24/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Η λαϊκή εντολή δεν ήταν διαπραγμάτευση του Σχεδίου Ανάν, δεν ήταν βελτίωση του Σχεδίου Ανάν, η λαϊκή εντολή ήταν απελευθέρωση», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Κόμματος Στέλιος Αμερικάνος, σε δηλώσεις του με την ευκαιρία της συμπλήρωσης οκτώ χρόνων από το δημοψήφισμα της 24η Απριλίου 2004.

Μιλώντας στα γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ κ. Αμερικάνος είπε πως το 2004, για πρώτη φορά ο λαός

κλήθηκε να απαντήσει κατά πόσον η προτεινόμενη λύση ήταν συμφέρουσα, ήταν αποδεκτή, ήταν αυτό το οποίο επιδίωκε για τόσα χρόνια. Οκτώ χρόνια πριν ο κυπριακός λαός με ένα 76% απέρριψε το Σχέδιο Ανάν και απαίτησε την επαναδιαπραγμάτευση του Κυπριακού στη βάση της απελευθέρωσης», είπε.

Ο κ. Αμερικάνος εξέφρασε λύπη γιατί σήμερα, όπως είπε, «διαπιστώνουμε ότι αντί η πολιτική ηγεσία να υλοποιήσει το όχι του κυπριακού λαού, συνεχίζει να προσπαθεί να τσιμεντώσει το ναι. Αυτή όμως δεν ήταν η εντολή του κυπριακού λαού», είπε και πρόσθεσε πως «ο κυπριακός λαός θέλει ένα κράτος το οποίο θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο θα είναι Ευρωπαϊκό και το οποίο θα διασφαλίζει τη μακραίωνη ελληνική του ιστορία στους τόπους των πατέρων του».

Το ΕΥΡΩΚΟ, ανέφερε ο κ. Αμερικάνος, «θα συνεχίζει με σταθερότητα να υπενθυμίζει σε όλους. Η λαϊκή εντολή δεν ήταν διαπραγμάτευση του Σχεδίου Ανάν, δεν ήταν βελτίωση του Σχεδίου Ανάν, η λαϊκή εντολή ήταν απελευθέρωση. Απελευθέρωση και μια λύση η οποία θα στηρίζεται στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο και προς αυτή τη κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα