ΕΥΡΩΚΟ: Χωρίς στρατηγική ο Χριστόφιας στο Greentree

14:56 17/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Η διαφοροποίηση του Ευρωπαϊκού κόμματος από το κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου, ήταν διαφωνία τόσο ουσίας όσο και τακτικής», ανέφερε σε δηλώσεις του από την Πάφο ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου λέγοντας.

Όπως ανέφερε ο κ. Ερωτοκρίτου, το Ευρωπαϊκό κόμμα διαφώνησε με την αναφορά στο ανακοινωθέν για τη διεθνή διάσκεψη λέγοντας ότι άποψη του ΕΥΡΩΚΟ είναι, «ότι η πλευρά μας δεν πρέπει

να εγείρει θέμα διεθνούς διάσκεψης, ακόμα και αν εκφράζει αρνητική θέση για αυτήν».

«Ουσιαστικά από την ώρα που η πλευρά μας δέχεται τη διεθνή διάσκεψη υπό προϋποθέσεις, τη νομιμοποιεί και την αναδεικνύει. Ταυτόχρονα δίνουμε τη δυνατότητα στους υποστηρικτές της να τη θέσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και να μας πιέσουν να τη δεχθούμε. Το λεκτικό του ανακοινωθέντος του Εθνικού Συμβουλίου παραχωρεί την ευχέρεια σε άλλους να ορίσουν πότε μπορεί να συγκληθεί διεθνής διάσκεψη, όπως έγινε και το 2004 στο Μπούρκενστοκ», είπε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου και πρόσθεσε: «Επί της ουσίας, διεθνής διάσκεψη δεν μπορεί να συγκληθεί ούτε μετά από τη διευθέτηση δήθεν των εσωτερικών πτυχών του κυπριακού, καθώς ζωτικής σημασίας πτυχές του κυπριακού δεν είναι εσωτερικές, όπως το θέμα του εποικισμού.

Ο εποικισμός για το ΕΥΡΩΚΟ σημείωσε ο κ. Ερωτοκρίτου, είναι έγκλημα πολέμου και όχι μετανάστευση και η εισβολή και κατοχή είναι ένα διεθνές συνεχιζόμενο έγκλημα και όχι δικοινοτική διαφορά.

«Συμφωνήσαμε στο αυτονόητο, δηλαδή στην απόρριψη χρονοδιαγραμμάτων και επιδιαιτησίας, έναν κίνδυνο, για τον οποίο προειδοποιούσαμε εδώ και πολύ καιρό. Παρά τις προειδοποιήσεις, ο κ. Χριστόφιας μεταβαίνει για μια ακόμη φορά σε τριμερή συνάντηση, χωρίς διαμορφωμένη στρατηγική και τακτική», ανέφερε Ρίκκος Ερωτοκρίτου.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, ευχήθηκε η πλευρά μας να βγει αλώβητη από τη συνάντηση στο Greentree, «ελπίζουμε ότι ο κύριος Χριστόφιας αντικρίζοντας τα ερείπια της αποτυχημένης πολιτικής του στο κυπριακό, επιστρέφοντας από τη Νέα Υόρκη να συγκαλέσει όπως δεσμεύτηκε το Εθνικό Συμβούλιο σε πολυήμερη συνεδρία ανασκόπησης», είπε.

«Επιβάλλεται το σώμα να προχωρήσει στον σχεδιασμό μιας νέας συνολικής στρατηγικής και να καθορίσει τον τρόπο υλοποίησης της, ώστε να πετύχουμε το συντομότερο μια βιώσιμη και λειτουργική λύση που να ακυρώνει την κατοχή, να ανατρέπει τη διαίρεση και να επιτρέπει στους Κύπριους πολίτες να συμβιώνουν χωρίς φυλετικούς και ρατσιστικούς διαχωρισμούς υπό καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας», κατέληξε ο κ. Ερωτοκρίτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα