Αναστέλλουν τα απεργιακά μέτρα οι λιμενεργάτες ενόψει διαλόγου

14:46 17/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το αποτέλεσμα του κοινωνικού διαλόγου θα αναμένουν οι συντεχνίες των λιμενεργατών, οι οποίες αποφάσισαν το μεσημέρι να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονταν για την Πέμπτη που θα παρέλυαν τις εργασίες στο λιμάνι Λεμεσού.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων, ο οποίος επικαλούμενος την οικονομική κρίση και την μείωση του κύκλου εργασιών του λιμανιού, ζητά πάγωμα της συλλογικής σύμβασης, δηλαδή μισθολογικών αυξήσεων και ωφελημάτων.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Σταύρος Σταύρου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ

ότι θα πρέπει και η συντεχνιακή πλευρά να αντιληφθεί τις δυσκολίες που υπάρχουν και να ”αναλάβει κάποιο βάρος”, ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις, κάτι που όπως σημείωσε δεν επιθυμεί ούτε ο Σύνδεσμος Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων. Θα πρέπει, συμπλήρωσε, να υπάρξει διάλογος και κατάθεση προτάσεων, ώστε βρεθεί η χρυσή τομή.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το λιμάνι αποτελεί ένα ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα για την οικονομία μας, οι συντεχνίες των λιμενεργατών ΩΜΕΠΕΓΕ ΣEK και ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠEO, αποφάσισαν τελικά να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονταν για μεθαύριο Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα στη Λευκωσία, μεταξύ των συντεχνιών και της ΟΕΒ.

Keywords
Τυχαία Θέματα