ΕΥΡΩΚΟ : Λανθασμένοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα του φυσικού αερίου

15:05 14/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Προϊόν λανθασμένων χειρισμών του Προέδρου Χριστόφια και της κυβέρνησης του αποτελούν, οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, για χρηματοδότηση της λύσης του Κυπριακού με τα έσοδα από το φυσικό αέριο, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Ρίκκος Ερωτοκρίτου.

Μιλώντας από τη Λεμεσό, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου ανέφερε πως το κόμμα του είναι εντελώς αντίθετο με οποιαδήποτε τέτοια τοποθέτηση από

πλευράς του κ. Ντάουνερ και πως ήταν ο τρόπος χειρισμού του θέματος από την κυβέρνηση και οι δηλώσεις ότι και οι Τ/κ δικαιούνται να έχουν μερίδιο στον πλούτο από το φυσικό αέριο πριν από τη λύση, που δημιούργησαν την ”απαραίτητη πολιτική ατμόσφαιρα, για να μπορεί ο κ. Ντάουνερ και οι παρατρεχάμενοι του, να εισηγούνται τέτοιου είδους λύσεις”.

Ο κ. Ερωτοκρίτου είπε πως το ζήτημα του φυσικού αερίου έχει μετατραπεί από εθνικό ζήτημα σε δικοινοτικό, από την ημέρα που ανέλαβε το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας η Πραξούλα Αντωνιάδου και σημείωσε ότι ”ένα ζήτημα το οποίο από εθνικής μείζονος σημασίας μετατρέπεται σε ζήτημα χαμηλής πολιτικής, η οποία τείνει κατά την άποψη των επαναπροσεγγιστών, να εξευμενίσει την Τουρκία, το θεωρούμε εντελώς απαράδεκτο, από τη στιγμή που η Τουρκία δεν δείχνει κανένα σημάδι να συναινέσει, όχι μόνο σε αυτό, αλλά σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον μείζονα ελληνισμό”.

”Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είναι καταδικασμένος στη συνείδηση του κυπριακού λαού, μαζί με την κυβέρνηση του και γι αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι τόσο σημαντικό και σπουδαίο, εξίσου όπως η διαχείριση του κυπριακού”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα