ΕΕ: Πρόταση πρόσθετης ενίσχυση 200 εκατ. ευρώ στην Κύπρο

14:35 18/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα τη χορήγηση πρόσθετης βοήθειας ύψους 200 εκατ. ευρώ στην Κύπρο, προκειμένου να συμβάλει στον περιορισμό των επιπτώσεων της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Ο αρμόδιος Επίτροπος για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, Γιάνους Λεβαντόφσκι, δήλωσε ευτυχής για την έκφραση αλληλεγγύης της Ευρώπης έναντι της Κύπρου, με την πρόταση χορήγησης της πρόσθετης βοήθειας

των 200 εκατ. ευρώ στην κυπριακή οικονομία, η οποία όπως είπε θα περιορίσει τις επιπτώσεις των δύσκολων μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζονται στη χώρα.

Η πρόταση της Κομισιόν, που προωθείται με τη διαδικασία της «διορθωτικής επιστολής» του προϋπολογισμού του 2014, προβλέπει ότι από τα 200 εκατ. ευρώ της πρόσθετης βοήθειας τα 100 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από τον προϋπολογισμό του 2014, που έχει κατ’ αρχή εγκριθεί από το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, ενώ βρίσκεται στη διαδικασία συναπόφασης με την Ευρωβουλή.

Η πρόσθετη βοήθεια θα διατεθεί σε μέτρα βελτίωσης της ενεργειακής αποτελεσματικότητας, στη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και στη δημιουργία ή τη διατήρηση θέσεων εργασίας, οι οποίες εξαιτίας της κρίσης θα χάνονταν. Τα χρήματα θα δοθούν από τα διαρθρωτικά ταμεία και το μηχανισμό ευελιξίας που επιτρέπει τη χορήγηση πρόσθετων ποσών σε ειδικές περιπτώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα