ΕΔΕΚ: Απαισιοδοξία για τη σωτηρία των ΚΑ

15:42 18/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το αίτημα των Κυπριακών Αερογραμμών για κάλυψη των ζημιών από την απαγόρευση των υπερπτήσεων πάνω από την Τουρκία, λόγω της χρονικής συγκυρίας κατά την οποία υποβάλλεται δεν μπορεί να μην αξιολογηθεί σε σχέση και με τις ευρύτερες προοπτικές της εταιρείας, δηλώνει ο βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο κ. Νικολαΐδης αναφέρει πως οι ΚΑ αντιμετωπίζουν κρίσιμο πρόβλημα επιβίωσης και προσθέτει πως χρειάζεται ένα σοβαρό σχέδιο αναδιάρθρωσης

και επιβίωσης της εταιρίας.

«Η Βουλή μέχρι σήμερα», αναφέρει, «δεν έχει επίσημη ενημέρωση για ένα τέτοιο σχέδιο. Σήμερα, από πλευράς ΚΑ έχει λεχθεί ότι δεν υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο, ενώ από πλευράς Υπ. Οικονομικών λέχθηκε ότι το υπάρχον σχέδιο δεν είναι ολοκληρωμένο και χρήζει περαιτέρω συζήτησης».

Αναφέρει ακόμα πως «με τέτοιου είδους προσεγγίσεις δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα σωθούν οι Κυπριακές Αερογραμμές», για να προσθέσει πως «οι ΚΑ πρέπει να διασωθούν γιατί η οικονομία μας χρειάζεται ένα κυπριακό αερομεταφορέα και γιατί δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε μια νέα Eurocypria με χρεοκοπία και ανεργία για εκατοντάδες εργαζομένους».

Επίσης, ο κ. Νικολαΐδης αναφέρει πως «δεν υπάρχουν καθόλου περιθώρια για άλλη καθυστέρηση» και σημειώνει πως «οφείλει άμεσα η Κυβέρνηση και το Υπ. Οικονομικών, να συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου των ΚΑ και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, όπου θα συζητηθεί πρόγραμμα διάσωσης των ΚΑ».

«Πριν οριστικοποιηθεί ένα πρόγραμμα, το οποίο θα κριθεί εκ των υστέρων από τη Βουλή ότι είτε δεν είναι αντικειμενικό, είτε δεν είναι ολοκληρωμένο, είτε ότι δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία για να είναι αποδεκτό. Πρέπει τόσο το σχέδιο διάσωσης, όσο και η διαδικασία εκπόνησης αυτού του σχεδίου να γίνει με το σωστό τρόπο. Πρέπει να αξιοποιεί και τη βούληση των εργαζομένων για συμβολή με περικοπές, αλλά και να μπορέσει να προσελκύσει ένα σοβαρό στρατηγικό επενδυτή, κάτι που είναι απαραίτητο για την επιβίωση των ΚΑ», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα