Δύο νεκροί σε έφοδο στο Βόρειο Καύκασο

16:52 20/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι δυνάμεις ασφάλειας σκότωσαν τις τελευταίες ώρες δύο ένοπλους, ύποπτους για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση, στην επαρχία Νταγκεστάν του Βόρειου Καύκασου, μετέδωσε από τη Μόσχα το πρακτορείο ‘Ιντερφαξ’, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δυνάμεις ασφάλειας έκαναν έφοδο σε μια κατοικία χωριού έξω από την πόλη Χασαβγιούρτ, που απέχει 80 χλμ.απ την πρωτεύουσα της ίδιας επαρχίας, την Μαχασκάλα.Οι φονευθέντες

κλήθηκαν να παραδοθούν, όμως αρνήθηκαν και άνοιξαν πυρ, αναφέρουν οι τοπικές αρχές.

Περισσότερο από 10 έτη, αφότου ρωσικά στρατεύματα έπαυσαν την ισλαμιστική κυβέρνηση της Τσετσενίας, επίσης στο Βόρειο Καύκασο, οι τοπικές δυνάμεις ασφάλειας συνεχίζουν να καταδιώκουν τα μέλη ένοπλων οργανώσεων, τα οποία συνεχώς αυξάνονται.

Τούτο, επειδή στο Νταγκεστάν το βιοτικό επίπεδο παραμένει φτωχό κι η διαφθορά στο δημόσιο βίο εξαπλώνεται. Η εξέγερση αυτών των οργανώσεων, ως στόχο της έχει την εγκαθίδρυση μιας ισλαμιστικής κυβέρνησης στην περιοχή. Σε όλο το Νταγκεστάν, οι ανταλλαγές πυρών είναι, σήμερα, ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο.

Από βομβιστικές επιθέσεις στην αρχή Μαΐου, πολύ κοντά στη Μαχασκάλα, 12 άνθρωποι διαμελίστηκαν, ενώ περίπου 100 τραυματίστηκαν. Πέρυσι τον Ιανουάριο, στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο, στην περιοχή της Μόσχας, 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έναν βομβιστή-αυτοκτονίας, για την πράξη του οποίου την ευθύνη ανέλαβαν ένοπλες οργανώσεις από το Νταγκεστάν. Επίσης, οι ίδιες ανέλαβαν την ευθύνη για άλλες 2 βομβιστικές επιθέσεις, πρόπερσυ, στο ‘μετρό’ στη Μόσχα. Ο απολογισμός αυτών των επιθέσεων ήταν περίπου 40 νεκροί.

Keywords
Τυχαία Θέματα