Δύο νεκροί από ένοπλη επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα (upd)

21:01 1/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νεότερη ενημέρωση 21:58

Μανώλης Καπελώνης και Γεώργιος Φουντούλης, τα ονόματα των δύο νεκρών. Αλέξανδρος Γέροντας, 29 ετών, το όνομα του τραυματία. Ο Γέροντας πρόλαβε να δώσει κάποια στοιχεία στους Αστυνομικούς που έσπευσαν στη σκηνή, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης του.

Στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία εκτιμούν ότι η εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο παιδιών πιθανότατα είναι αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τείνουν στο σενάριο ότι πρόκειται για πολιτική πράξη πιθανότατα από αριστερή οργάνωση.

Με όπλο των 9 mm η επίθεση στο

Ν.Ηράκλειο και όχι με καλάσνικοφ, όπως αρχικά μετέδιδαν κάποια ελληνικά ΜΜΕ. Στην σκηνή εντοπίστηκαν περίπου 15 κάλυκες. Οι δράστες φορούσαν κράνη και γάντια, ενώ -όπως γράψαμε νωρίτερα- πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση. Βίντεο από την κάμερα κλειστού κυκλώματος που υπάρχει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές.

Προηγούμενη ενημέρωση 20:57

Δύο νεκροί - οι οποίοι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα και με δηλώσεις βουλευτών του κόμματος - και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στη λεωφόρο Ηρακλείου 420, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο Αττικής.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα προσέγγισαν τα θύματα και συγκεκριμένα τρία άτομα που ήταν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ο συνεπιβάτης τους γάζωσε, πιθανότατα με καλάσνικοφ και οι δυο σκοτώθηκαν επιτόπου και ο τρίτος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο γενικό κρατικό Γ.Γεννηματάς.

Σημειώνεται ότι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ήταν κλειστά, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινισθεί αν η επίθεση σχετίζεται με την οργάνωση και όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό ή είναι συμπτωματικό το σημείο.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ στον τόπο της αιματηρής επίθεσης βρίσκονται ανώτατοι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. και στελέχη της ααφάλειας που ερευνούν την υπόθεση.

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, κ. Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Star, έκανε λόγο για «εν ψυχρώ εκτέλεση», υποστηρίζοντας ότι οι νεκροί, ηλικίας 20 – 23 ετών, ήταν μέλη του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα