Η επιστροφή της Αμμοχώστου θα βοηθήσει τις προσπάθειες για λύση, δήλωσε ο ΥΠΕΞ

19:40 1/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την πεποίθηση ότι ενδεχόμενα βήματα προς επιστροφή των νομίμων κατοίκων της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου θα βοηθήσουν την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιαννάκης Κασουλίδης, στον Εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας Αμμοχώστου, Οκάν Νταγλί.

Σε δηλώσεις του σήμερα στα κατεχόμενα, ο κ. Νταγλί αναφέρθηκε στις συναντήσεις της Πρωτοβουλίας τόσο με τον κ. Κασουλίδη όσο και με τον “υπουργό εξωτερικών” Οζντίλ Ναμί, λέγοντας ότι αμφότεροι αντάλλαξαν μαζί τους απόψεις για τη λύση

στο Κυπριακό.

Υπενθυμίζοντας πως ο κ. Ναμί ήταν στη διαπραγματευτική ομάδα του κ. Ταλάτ, ο κ. Νταγλί είπε πως ο κ. Ναμί ακολουθεί μίαν ενεργό “εξωτερική πολιτική” για τη λύση και επιθυμεί την επίλυση του προβλήματος μέχρι τον προσεχή Μάρτιο.

Όπως ανέφερε ο κ. Νταγλί, οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μίας σελίδας κοινή δήλωση σε δύο μήνες, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι υπάρχει ευελιξία να βρουν λύση σε πέντε μήνες.

Είπε ακόμα ότι είναι ανάγκη για δύο “Ναι” σε ψηφοφορία για τη λύση, προσθέτοντας ότι οι δύο κοινότητες θα πρέπει να έλθουν πιο κοντά συνεργαζόμενες μεταξύ τους.

Η ενεργοποίηση ορισμένων δυναμικών που θα φέρουν πολιτικά και οικονομικά έσοδα και στις δύο κοινότητες, πρόσθεσε, μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία λύσης του Κυπριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα