Δύο «χρυσοκέφαλα πιθηκάκια» γεννήθηκαν στο Ζωολογικό Κήπο της Πάφου

09:55 8/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δύο πανέμορφα «χρυσοκέφαλα πιθηκάκια» τα λεγόμενα «Golden Headed Tamarin» γεννήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Ζωολογικό Κήπο της Πάφου, που βρίσκεται στην Πέγεια.

Το γεγονός ανακοίνωσε ο διευθυντής του Ζωολογικού Κήπου της Πάφου Χρίστος Χριστοφόρου.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφόρου τα «Golden Headed Tamarin» είναι ένα σπάνιο είδος πιθήκων, που κατάγονται από τη Βραζιλία και την Παραγουάη, όπου ζουν – όπως είπε- σε διάφορες περιοχές.

«Τα χρυσοκέφαλα πιθηκάκια», ανέφερε, τρέφονται με φρούτα, βρεφική φρουτόκρεμα, αλλά και με

σκουλήκια.

Το μέγεθος τους, συνέχισε, υπολογίζεται στους 25 με 30 πόντους.

Ο ζωολογικός κήπος της Πάφου που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από την Πάφο και 6 χιλιόμετρα από τον Κόλπο των Κοραλλίων, διαθέτει μια από τις καλύτερες συλλογές απ’ αυτά τα πιθηκάκια και, συγκεκριμένα, πέντε είδη.

Από το ζωολογικό κήπο της Πάφου, σημείωσε ο κ. Χριστοφόρου, λείπουν τα τελείως «χρυσά πιθηκάκια» τα οποία -όπως ανέφερε- ανήκουν στην κυβέρνηση της Βραζιλίας.

Στο Ζωολογικό κήπου της Πάφου ο επισκέπτης, σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον 100.000τ.μ.μπορεί να θαυμάσει πάνω από 1000 είδη πουλιών και ζώων από κάθε γωνιά του πλανήτη, ανάμεσα στα οποία, λιοντάρια , τίγρεις, κερκοπίθηκους, κουκουβάγιες , δηλητηριώδη φίδια και μη, και μεγάλη ποικιλία παπαγάλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα