Δωρεάν υπηρεσίες σε δυσπραγούντες από το Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Λάρνακας

17:17 15/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την έναρξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Λάρνακας ανακοίνωσαν σήμερα ο Δήμος της πόλης σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους Λάρνακας «Απολλώνιος» και Αμμοχώστου «Γαληνός».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι το Κοινωνικό Ιατρείο «θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας σε δυσπραγούντες συνανθρώπους μας που ανήκουν στις πιο ευάλωτες οικονομικά ομάδες πληθυσμού, δηλαδή σε όσους έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να απευθυνθούν και να εξυπηρετηθούν από τα δημόσια νοσηλευτήρια».

«Η

απόφαση που λήφθηκε με τους ιατρούς εθελοντές» συνέχισε ο Δήμαρχος Λάρνακας, «είναι να προσφέρεται στην αρχή πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα από γενικούς ιατρούς, παθολόγους και παιδίατρους και στη συνέχεια θα κρίνεται κατά πόσο θα προστεθούν και ιατροί άλλων ειδικοτήτων, ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες».

Ο κ. Λουρουτζιάτης είπε εξάλλου ότι με εθελοντική εργασία, με τη βοήθεια των διαφόρων αρχών και οργανωμένων συνόλων, του Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας αλλά και με την προσφορά πολλών συνανθρώπων μας, επιτεύχθηκε η διαμόρφωση κατάλληλου χώρου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λάρνακας, στην οδό Μουσών 4, από όπου το Κοινωνικό Ιατρείο προσφέρει από σήμερα τις υπηρεσίες του.

Η στελέχωση και η υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Λάρνακας γίνεται αποκλειστικά με εθελοντές ιατρούς, στηριζόμενους μόνο στην ανθρωπιά και στην αλληλεγγύη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Λάρνακας θα προσφέρει υπηρεσίες κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη από 11.00 πμ – 1.00 μ. και 4.00 μμ – 8.00 μμ, καθώς και το Σάββατο από 9.00 πμ – 1.00 μμ.

Οι σχετικές αιτήσεις είναι διαθέσιμες και βρίσκονται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λάρνακας. Στη συνέχεια, οι αιτήσεις θα εξετάζονται από Ειδική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάζει σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24 664567.

Η δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Λάρνακας, εντάσσεται στο ευρύ πλαίσιο του πυλώνα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Λάρνακας για την έμπρακτη στήριξη των δημοτών για ανθρωπιστική προσφορά, συμπαράσταση και κοινωνική αλληλεγγύη, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Αναζητήσεις
στέλιος κυμπουροπουλος ιατρείο
Τυχαία Θέματα