Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης άνεργων νέων από εταιρείες

16:16 3/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τη δυνατότητα συμμετοχής σε δωρεάν προγράμματα κατάρτισης προσφέρουν σε συνολικά 327 άνεργους νέους, τέσσερις οργανισμοί, εκπρόσωποι των οποίων είχαν σήμερα συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Πρόκειται για προγράμματα κατάρτισης στην πράσινη οικονομία και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τομείς στους οποίους, όπως ανέφερε η Υπουργός, “υπάρχουν προοπτικές για εργοδότηση”.

Τα προγράμματα προσφέρονται από το Intercollege Λευκωσίας και τις εταιρείες Examsoft, Digipro και Microsoft

Cyprus.

Σε δηλώσεις της η Υπουργός ανέφερε ότι η ανταπόκριση από τους νέους για τα εν λόγω προγράμματα ήταν μεγάλη.

Η κ. Αιμιλιανίδου ευχαρίστησε τις εταιρείες για την προσφορά τους και ευχήθηκε το παράδειγμα να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Ειδικότερα, το Intercollege Λευκωσίας προσφέρει αποκλειστικά σε άνεργους, προγράμματα για πράσινες δεξιότητες χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες: φωτοβολταϊκά και ηλιακά, γεωθερμία και αιολική ενέργεια, διάρκειας τριάντα ωρών το καθένα.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Intercollege Λευκωσίας Στέλιος Μαυρομούστακος
είπε ότι έχουν εγκριθεί 127 συμμετοχές και τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν στις αρχές Ιουνίου.

Εξάλλου, 40 άνεργοι εκπαιδευτικοί έχουν επωφεληθεί μέχρι στιγμής από τα δωρεάν προγράμματα που προσφέρει Digipro αναφορικά με την ένταξη των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας Χρύσω Χαραλάμπους Χριστοδούλου, έχουν ήδη ολοκληρωθεί δύο προγράμματα στην Πάφο και θα ακολουθήσουν κι άλλα, τόσο στην Πάφο, όσο και σε Λεμεσό, Λάρνακα και Λευκωσία, με τη βοήθεια του Κέντρου Παραγωγικότητας.

Σύμφωνα με την κ. Χριστοδούλου, ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων θα φτάσει τους 120, ενώ το 90% αυτών που συμμετείχαν ήδη, έχουν εργοδοτηθεί.

Από πλευράς της η Microsoft Κύπρου ολοκλήρωσε τον περασμένο Δεκέμβριο την εκπαίδευση 40 ανέργων που επιλέχθηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο, στη χρήση του Microsoft Office Specialist.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας Βανέσα Αντωνιάδου μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι συμμετέχοντες παρακάθισαν σε εξετάσεις για να αποκτήσουν την απαραίτητη πιστοποίηση.

Τέλος, η εταιρεία Examsoft προσέφερε δωρεάν μαθήματα σε 40 άνεργους, εκ των οποίων οι 32 εργοδοτήθηκαν.

Και οι τέσσερις εταιρείες εξέφρασαν την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν και νέες σειρές μαθημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα