Περικοπή μισθού για όσους απουσιάζουν από τα ΠEK

Tweet

Σε εργάσιμες ημέρες και ώρες θα πραγματοποιηθούν στα ΠΕΚ της χώρας τα σεμινάρια Επιμόρφωσης Α’ και Β’ φάσης (35 ώρες) η οποία θα πραγματοποιηθεί στα ΠΕΚ αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν προσληφθεί για παράλληλη στήριξη στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» των ΑΠ

1,2 και 3 και είναι υποχρεωτική για όσους έχουν προσληφθεί από τους ενιαίους πίνακες γενικής αγωγής και προαιρετική για όσους αναπληρωτές έχουν προσληφθεί από τους πίνακες ειδικής αγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει εξασφαλιστεί άδεια από τους Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπ/σης και τυχόν αδικαιολόγητη απουσία χωρίς την έγκριση του Δ/ντή Π.Ε. σημαίνει και περικοπή μισθού. Μάλιστα οι επιμορφωμένοι θα υπογράφουν ανά ώρα παρακολούθησης, σε καταστάσεις με το λογότυπο ΕΣΠΑ…

Η επιμόρφωση δεν αφορά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν σχετική επιμόρφωση το σχολικό έτος 2012-13, καθώς αυτή η επιμόρφωση παρέχεται μία φορά.

Επίσης δεν αφορά:

· Τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έχουν προσληφθεί και έχουν τοποθετηθεί σε τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού» καθώς είναι άλλη πράξη και θα θεωρηθεί μη επιλέξιμη δαπάνη.

· Τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς του τακτικού προϋπολογισμού.

· Τους μόνιμους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

· Τους αναπληρωτές του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Τέλος η παραπάνω επιμόρφωση δεν σχετίζεται με την εισαγωγική επιμόρφωση των ΠΕΚ καθώς αφορά αποκλειστικά την παράλληλη στήριξη.

Πηγή: e-mesara.gr

Tags: ΠΕΚ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα