Δημοσιονομικό πλαίσιο, Ελ. Εγγυημένο Εισόδημα και ιδιωτικοποιήσεις εξετάζει σήμερα η Τρόικα

09:29 31/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Δημοσιονομικό πλαίσιο, Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το νομοθετικό πλαίσιο για τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και οι εξελίξεις στην αγορά ακινήτων θα τεθούν μεταξύ άλλων στις επαφές των τεχνοκρατών της Τρόικας, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Το πρωί (09:00) τεχνοκράτες της Τρόικα θα συζητήσουν με τη Διεύθυνση Προϋπολογισμού του ΥΠΟΙΚ τις εξελίξεις σε σχέση με την υλοποίηση της δέσμευσης για δημοσιονομικό πλαίσιο και

το νόμο ομπρέλα που διέπει τη Διαχείριση Δημοσίων Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα κατατέθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών ο νόμος περί της Δημοσιονομικής Ευθύνης και του Δημοσιονομικού Πλαισίου.

Την ίδια ώρα, σε χωριστή συνάντηση, παρουσία εκπροσώπων των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα εξεταστεί η αγορά ακινήτων, με έμφαση στην επίσπευση των έκδοσης τίτλων, την άρση των εμποδίων στην έκδοση τίτλων, τις αιτήσεις που λήφθηκαν για πρόσβαση στα στοιχεία του Κτηματολογίου, καθώς και το θέμα των εξειδικευμένων δικαστών και της εκπαίδευσής τους για την γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων σύμφωνα με το εμπορικό δίκαιο και τους νόμους ακίνητης ιδιοκτησίας.

Εξάλλου, οι Τροϊκανοί θα συζητήσουν την κατάσταση στον κατασκευαστικό τομέα με αντιπροσωπεία της εταιρείας Cybarco.

Μεταξύ 11:00-13:00, εκπρόσωποι του ΚΟΤ και των Υπουργείων Οικονομικών, Εμπορίου και Συγκοινωνιών θα ενημερώσουν αντιπροσωπεία της Τρόικας για τις εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού και ειδικότερα την τροποποίηση της νομοθεσίας για τις μικτές αναπτύξεις, το θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό και το θέμα της απελευθέρωσης πτήσεων.

Παράλληλα, τεχνοκράτες της Τρόικα θα συζητήσουν για τις μακροοικονομικές εξελίξεις σε χωριστές συναντήσεις με αναλυτές της ΚΤΚ, της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας.

Τεχνοκράτες της Τρόικα θα συζητήσουν με εκπροσώπους του ΥΠΟΙΚ και της Κεντρικής Τράπεζας το θέμα των κυβερνητικών εγγυήσεων στους Δήμους, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του δανείου που παραχωρήθηκε από αυστριακή τράπεζα.

Νωρίς το απόγευμα, τεχνοκράτες της Τρόικα θα συζητήσουν με αξιωματούχους του ΥΠΟΚ τη νομοθεσία για τη ρύθμιση και τη λειτουργία των ημικρατικών οργανισμών, καθώς και το θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο για την διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων.

Νωρίς το απόγευμα (14:00-16:00) τεχνοκράτες της Τρόικα θα συζητήσουν με εκπροσώπους των Υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και της Στατιστικής Υπηρεσίας το εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα, τον τελικό σχεδιασμό του αναθεωρημένου συστήματος προνοίας και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Εργασίας, ενώ θα ακολουθήσει εξέταση της εισπρακτικής απόδοσης του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων και της Υπηρεσίας ΦΠΑ ανά τομέα.

Στις 18:00 τεχνοκράτες της Τρόικα θα συναντηθούν με αντιπροσωπεία της ΡΑΕΚ.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συναντήσεις της Τρόικα για το θέμα του νομικού πλαισίου κατά ξεπλύματος χρήματος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τεχνοκράτες της Τρόικα θα επισκεφθούν τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου, όπου θα εξετάσουν την εποπτεία του κλάδου των δικηγόρων σε θέματα ξεπλύματος, ενώ θα πραγματοποιηθεί και αντίστοιχη συνάντηση με το Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου στα γραφεία του ΣΕΛΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα