Δήλωση Παπαρήγα, μετά την ενημέρωση από Στουρνάρα, για την Κύπρο

18:12 26/3/2013 - Πηγή: OnlyCY


«Ενδογενή» χαρακτήρισε την κρίση στην Κύπρο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για την τελευταία απόφαση του «Γιουρογκρουπ» για την Κύπρο.

Η κ

Παπαρήγα κατήγγειλε τη συγκεκριμένη απόφαση συμπληρώνοντας ότι οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις την Κύπρο. Εκτίμησε ότι το σε συνθήκες βαθειάς κρίσης της ευρωζώνης, το παραφουσκωμένο τραπεζικό σύστημα του νησιού περιπλέκει τα ζητήματα αλλά δεν αποτελεί την αιτία του προβλήματος καθώς ούτως ή άλλως τα στοιχεία της κρίσης υπήρχαν από το 2011.

Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε ανησυχία για το γεγονός ότι τα μονοπώλια και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ανταγωνιζόμενες μεταξύ τους, θέλουν «να βάλουν στο χέρι» τους υδρογονάνθρακες και τη γνωστή γεωπολιτική θέση της Κύπρου. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ δεν βοήθησε να λυθεί το Κυπριακό και διατύπωσε το φόβο ότι η επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με το Ισραήλ και οι δηλώσεις της Ρωσίας για τις τουρκικές διεκδικήσεις δεν μπορούν ν’ αποκλείσουν να παρουσιαστεί ένα νέο σχέδιο Ανάν, πολύ χειρότερο από το προηγούμενο.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέληξε ότι όλες αυτές οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι μονόδρομος είναι το κοινό μέτωπο των λαών για απαλλαγή από τον «ευρωμονόδρομο» και ότι όλες οι άλλες προτάσεις, πχ διαπραγματεύσεις στα πλαίσια της ευρωζώνης, ή προτάσεις εξόδου από την ευρωζώνη ή τα περί λύσης εντός ή εκτός τρόικας ή η επιλογή του ενός ιμπεριαλιστικού κέντρου από το άλλο, μόνο δραματικές επιπτώσεις μπορούν να έχουν για τους λαούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα