Δικτατορικές μεθοδεύσεις από μια έκπτωτη Κυβέρνηση (άρθρο πολίτη)

17:05 25/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Εδώ και 106 μέρες οι πολίτες απαιτούν την δικαίωση των θυμάτων του Μαρί του εγκλήματος της 11ης Ιουλίου 2011.

Εδώ και 106 μέρες οι πολίτες απαιτούν την παραίτηση του έκπτωτου, απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και της μειοψηφικής, έκπτωτης και απερχόμενης κυβέρνησής του.

Εδώ και 106 μέρες γίνεται συνειδητή προσπάθεια από το επίσημο έντυπο του μειοψηφικού, έκπτωτου κυβερνών κόμματος για φίμωση και εκφοβισμό του ελληνικού κυπριακού λαού.

Δυστυχώς οι δικτατορικές μέθοδοι της έκπτωτης –

απερχόμενης κυβέρνησης δεν σταματούν  μόνο στον απλό λαό.  Προχωρούν και σε ανώτερους δημοσίους υπαλλήλους.  Ολόκληρο τμήμα τεχνοκρατών παύθηκε συμπεριλαμβανομένου και του διευθυντή, γιατί έκαναν τη δουλειά τους τίμια, έντιμα, παραγωγικά, με ευθιξία και απόλυτη επίγνωση των ευθυνών τους απέναντι στην πατρίδα τους και τον εργοδότη τους, δηλ την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σχεδόν 35 χρόνια ο εργοδότης τους ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την προσφορά τους και τον επαγγελματισμό τους.  Τεχνοκράτες, με συγκεκριμένες γνώσεις, αναγνωρισμένοι διεθνώς για τις γνώσεις και την προσφορά τους. Άγνωστο  αν υπάρχουν άλλοι να τους αντικαταστήσουν άμεσα (αν ακόμα έχουν τα πτυχία, που θα βρουν την εμπειρία τόσο χρόνων και την παιδεία?).

Ο έκπτωτος – απερχόμενος πρόεδρος με τους έκπτωτους – απερχόμενους υπουργούς του αποφάσισαν ότι ο συγκεκριμένος διευθυντής και το τμήμα του δεν είναι άτιμοι, ανέντιμοι και τεμπέληδες. Το χειρότερο όμως παράπτωμα του διευθυντή ήταν η ειλικρίνειά του απέναντι των ευθυνών που απορρέουν από τη θέση του.  Πως είναι δυνατόν να μην φιμωθεί ο άνθρωπος και να τολμήσει με την ειλικρίνεια και ευθιξία που τον χαρακτηρίζουν, να συμβάλει στην ακύρωση συμβολαίου δισεκατομμυρίων και άλλων τόσων μιζών για τους εμπλεκόμενους?

Το γεγονός ότι ο ελληνικός κυπριακός λαός θα πλήρωνε (αν πια είχε) το ρεύμα πολλαπλάσια είναι ασήμαντο για αυτούς.  Για αυτούς το σημαντικό είναι να εξασφαλιστούν οι ίδιοι οικονομικά και τα παιδιά τους.  Τώρα που είναι εξουσία να εκμεταλλευτούν οικονομικά το λαό όσο μπορούν, να τον ξεκάνουν οικονομικά,  γιατί εξουσία δεν ξαναβλέπουν.

Φυσικά δεν θα έπρεπε να μας εκπλήξει η συμπεριφορά της συγκεκριμένης έκπτωτης υπουργού, λαμβάνοντας υπόψη την εμπάθεια την οποία έχει έναντι της πλειοψηφίας του Κυπριακού λαού, ο οποίος έδειξε το πόσο την εκτιμά με τα ποσοστά τα οποία έλαβε τόσον η ίδια όσον και το ανύπαρκτο κομματίδιο της στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές Μαΐου 2011.

 

Καλείται η βουλή, η οποία εκλέχτηκε από τον λαό, με ευθύνη να τον υπηρετεί και να προστατεύει τα δικαιώματά του σε μια δημοκρατία να αρθούν των περιστάσεων και να απαιτήσουν νόμιμα και συνταγματικά δικαίωση.  Οι καιροί δεν επιτρέπουν ούτε στρουθοκαμηλισμούς, ούτε κομματικές πολιτικές.

Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος

Αγανακτισμένος πολίτης – Μαίρη Παραΐκα

Keywords
Τυχαία Θέματα