ΠΑΣΥΚΙ : Απαιτεί πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων διαφθοράς

17:05 25/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), με ανακοίνωσή της, καταδικάζει πλήρως το χρηματισμό οποιασδήποτε μορφής και απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των πιθανών ενόχων.

Η ΠΑΣΥΚΙ σημειώνει ότι παρακολουθεί με ανησυχία τις τελευταίες μέρες τα γεγονότα σήψης που αποκαλύπτονται στον τομέα της υγείας και δηλώνει ότι απαίτησή της ήταν και παραμένει η πλήρης διαλεύκανση των υποθέσεων διαφθοράς και χρηματισμού και η παραδειγματική τιμωρία των πιθανών ενόχων.

«Πάγια θέση της συντεχνίας ήταν και είναι η διαφάνεια της χρηστής διοίκησης στις ιατρικές

υπηρεσίες», τονίζει.

Παράλληλα αναφέρει ότι μεμονωμένα περιστατικά δεν πρέπει να σπιλώνουν και να εκθέτουν μια ολόκληρη κατηγορία εργαζομένων, οι οποίοι νυχθημερόν και με αυταπάρνηση προσφέρουν ευσυνείδητα τις υπηρεσίες τους, για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Οσον αφορά τους συναδέλφους του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, για τους οποίους έχει δρομολογηθεί η διαδικασία της ανεξάρτητης πειθαρχικής έρευνας, η ΠΑΣΥΚΙ εκφράζει το σεβασμό στα αποτελέσματα της έρευνας και τη συμπαράστασή της, γνωρίζοντας το ήθος, την προσφορά και την ακεραιότητα του χαρακτήρα των συναδέλφων.

Για το θέμα των υπερωριών, προσθέτει ότι η πλειοψηφία των κυβερνητικών ιατρών εργάζονται με αυταπάρνηση, πολύ περισσότερες ώρες από ότι αμείβονται. «Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι τα δεδουλευμένα πρέπει να φορολογούνται και να καταβάλλονται στους εργαζομένους», σημειώνει η ΠΑΣΥΚΙ και εκφράζει τη στήριξη της στο Υπουργείο Υγείας για πλήρη διαλεύκανση των φαινομένων σήψης και διαφθοράς αλλά και αλλαγής του συστήματος υπερωριών. Καταλήγοντας δηλώνει ότι δεν θα γίνει ανεκτή «καμία υποτίμηση του έργου και της προσφοράς των κυβερνητικών ιατρών».

Keywords
Τυχαία Θέματα