Δήκο και Εδέκ κατηγορούν την κυβέρνηση για έλλειψη διαβούλευσης για τα θέματα της οικονομίας

11:02 19/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς στην οικονομία, διατυπώνουν και το Δήκο και η Εδέκ, κατηγορώντας την ότι δεν ενημερώνει τα κόμματα για τις διαβουλεύσεις με την Τρόικα.

Ο πρόεδρος του Δήκο Μάριος Καρογιάν επανέλαβε ότι χρειάζεται συλλογική προσπάθεια για αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας.
Τα προβλήματα, είπε, δεν λύνονται με ωραία λόγια και τόνισε ότι είναι η ώρα των αποφάσεων.
Πρόσθεσε ότι είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση αποφεύγει

να εισέλθει σε διάλογο με την αντιπολίτευση, για την αντιμετώπιση της κατάστασης της οικονομίας.
Ο κύριος Καρογιάν ανέφερε ότι το κόμμα του εδώ και πολύ καιρό τόνιζε την ανάγκη λήψης μέτρων και ευχήθηκε να μην είναι πολύ αργά όταν θα ληφθούν οποιαδήποτε μέτρα.
Σε ανακοίνωση, η Εδέκ κατηγορεί την κυβέρνηση και το Ακέλ ότι με την πολιτική τους δεν έχουν πτωχεύσει μόνο τη χώρα, αλλά έχουν υποθηκεύσει το οικονομικό μέλλον και των επόμενων γενιών.
Αναφέρει επίσης ότι, εάν η κυβέρνηση και το Ακέλ επιθυμούσαν πραγματικά τη συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων για αντιμετώπιση της Τρόικας, τότε θα υπήρχε η ελάχιστη ενημέρωση για τις διαβουλεύσεις που έχουν γίνει.
Η Εδέκ προειδοποιεί ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μέτρα αυστηρής λιτότητας που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα και ότι είναι έτοιμη να αντισταθεί στη νεοφιλελεύθερη, όπως αναφέρει, λαίλαπα της Τρόικας και στους οποιουσδήποτε στηρίξουν μέτρα κοινωνικά άδικα, που θα φορτώνουν τα βάρη στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα