ΔΗΚΟ: Η δήλωση ΓΓ ΟΗΕ παραβιάζει όλα τα ψηφίσματα και αποφάσεις των ΗΕ

18:32 4/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τα περί σύγχυσης επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ έκανε μια σαφή, ξεκάθαρη και απαράδεκτη δήλωση η οποία παραβιάζει όλα τα ψηφίσματα και όλες τις αποφάσεις του Οργανισμού, του οποίου προΐσταται καθώς και τους όρους εντολής του, δήλωσε το απόγευμα η Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Η κ. Ερωτοκρίτου σχολίαζε τοποθέτηση του Εκπροσώπου του κ. Μπαν ότι επρόκειτο για σύγχυση.

«Πού βλέπει τη σύγχυση ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα; Σύμφωνα με ανταπόκριση του ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μάρτι Νεζίρκι ερωτηθείς για την πρόσφατη επίμαχη δήλωση του Γενικού Γραμματέα, παρέπεμψε στο κείμενο των δηλώσεων το οποίο, όπως είπε, ‘θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσει τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί’», δήλωσε η κ. Ερωτοκρίτου.

Η Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ ανέγνωσε στους δημοσιογράφους κείμενο από την ιστοσελίδα των ΗΕ για τις δηλώσεις Μπαν, σύμφωνα με το οποίο «unfortunately, these negotiations [were] suspended because of a change of government in the Greek Cypriot community of Cyprus».

«Πού βλέπει τη σύγχυση ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ», αναρωτήθηκε η κ. Ερωτοκρίτου.

Κατέληξε λέγοντας ότι «τα περί σύγχυσης, επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ έκανε μια σαφή, ξεκάθαρη και απαράδεκτη δήλωση η οποία παραβιάζει όλα τα ψηφίσματα και όλες τις αποφάσεις του Οργανισμού, στον οποίο προΐσταται καθώς και τους όρους εντολής του».

Συνάντηση Ερντογάν – Μέρκελ

Σχολιάζοντας εξάλλου τη συνάντηση Ερντογάν-Μέρκελ, η κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ζήτησε από το Γερμανό ομόλογό του «επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας και ιδιαίτερα το άνοιγμα των κεφαλαίων της ενέργειας καθώς και 23, 24 τα οποία έχει μπλοκάρει η Κυπριακή Δημοκρατία».

Ανέφερε ότι το κόμμα της τονίζει πως τα κεφάλαια αυτά μπορούν μόνο να ανοίξουν μετά που η Τουρκία θα τιμήσει τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της.

«Εφόσον και ενόσω η Τουρκία διατηρεί την αδιάλλακτη και προκλητική της στάση έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ελάχιστη άμυνα είναι η επιμονή μας για εφαρμογή των κανόνων που ισχύουν για όλα τα υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση κράτη», συνέχισε.

Ανέφερε ακόμη ότι το ΔΗΚΟ δεν πρόκειται να συναινέσει «στη θυσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και του μέλλοντος του λαού μας στο βωμό των στρατηγικών, επεκτατικών και ενεργειακών σχεδιασμών της Άγκυρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα