ΔΗΚΟ – ΑΚΕΛ : Έγινε η αρχή για τις προεδρικές και έπεται συνέχεια

14:12 16/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δίνοντας έμφαση στην ανάγκη για επίτευξη ευρύτερων συνεργασιών λόγω της κρισιμότητας των στιγμών που διέρχεται ο τόπος και κάνοντας λόγο για συγκλίσεις που μπορούν να υπάρξουν, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ εγκαινίασαν τη συζήτηση για τις προεδρικές εκλογές του 2013.

Αναφερόμενοι, μετά τη συνάντησή τους, στο γενικότερο πλαίσιο που θα διέπει τις αποφάσεις τους ενόψει προεδρικών, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Άντρος Κυπριανού και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν δεν θέλησαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ξεκαθάρισε ότι η εξουσία δεν αποτελεί αυτοσκοπό για το κόμμα, αλλά επιδιώκεται αν και εφόσον συνοδεύεται από πολιτικές θέσεις, οι οποίες θα επιτρέπουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κυπριακού λαού και της Κύπρου.

Έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει προοπτική της ευρύτερης δυνατής συνεργασίας, τη διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου εκείνου στο οποίο θα υπάρχει μια ελάχιστη κοινή συναντίληψη.

«Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ μας. Θεωρούμε ότι υπάρχουν περιθώρια και θα πρέπει να διερευνηθούν, να υπάρξουν οι μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Ως ζητήματα προτεραιότητας για το ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού έθεσε το Κυπριακό τα θέματα της οικονομίας, το ενεργειακό, τα θέματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του ευρύτερου κράτους, καθώς και την καταπολέμηση φαινομένων που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στην κυπριακή κοινωνία, όπως είναι η εγκληματικότητα, η διαπλοκή και η διαφθορά, αλλά και ζητήματα υγείας και παιδείας.

Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία του ΑΚΕΛ να ξεκαθαρίσει, ύστερα από ενδεχόμενη εξεύρεση κοινού πολιτικού πλαισίου, το πώς επιτυγχάνεται ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των συνεργαζομένων κομμάτων, που είναι όπως είπε, απαραίτητος ιδιαίτερα μέσα στις σύγχρονες δύσκολες συνθήκες που διέρχεται ο τόπος. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το πώς επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των συνεργαζομένων κομμάτων στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων για τα μείζονα ζητήματα έτσι ώστε να αποφεύγονται οι οποιεσδήποτε αχρείαστες αντιπαραθέσεις, αλλά και το πώς διαμορφώνονται συνθήκες που θα επιτρέψουν μεταξύ των κομμάτων το μεγαλύτερο δυνατό αλληλοσεβασμό.

«Αν καταφέρουμε να καταλήξουμε σε όλα αυτά, τότε ως ΑΚΕΛ είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και σε ό,τι αφορά την προσωπικότητα του υποψηφίου, με ανοικτό μυαλό, δίχως να προαποκλείουμε κανένα και δίχως την ίδια στιγμή να προεπιλέγουμε κανέναν», ανέφερε.

Θέτοντας τα κριτήρια που θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος τον οποίο το ΑΚΕΛ θα στηρίξει, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι θα πρέπει να είναι μια προσωπικότητα, η οποία να διακρίνεται για την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά της, την εντιμότητα και την τιμιότητά της, την ειλικρίνεια, την συνέπεια και την ικανότητα να θέτει στόχους και να τους υλοποιεί.

Χαρακτήρισε τη συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ πολύ εποικοδομητική, σε φιλικό κλίμα και είπε ότι ανέλαβαν να μεταφέρουν αυτά που συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση στα αρμόδια σώματα των κομμάτων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα