Δίκη Χατζηκωστή: Αδήριτη ανάγκη Φάνου η απαλλαγή του Προεστού

17:22 30/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για τον Φάνο Χατζηγεωργίου αποτελούσε αδήριτη ανάγκη η διαπραγμάτευση για την απόλυση του Κώστα Προεστού, καθώς και την απαλλαγή του από τις κατηγορίες που τον ενέπλεκαν στην υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Αντη Χατζηκωστή, υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισης της 3ης κατηγορούμενης Ελενας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, η οποία συνεχίστηκε στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, με την αντεξέταση

του μάρτυρα κατηγορίας Θωμά Ευθυμίου, επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας που διερευνούσε το φόνο, η υπεράσπιση επικεντρώθηκε στις σχέσεις που διατηρούσε ο Φάνος Χατζηγεωργίου με τον Κώστα Προεστό, καθώς επίσης στις «απαιτήσεις» που έθεσε στην Αστυνομία ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας για απαλλαγή από τις κατηγορίες του Κώστα Προεστού και της συμβίας του Γιώτας Πεντότζιη.

Όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού, η αποδοχή των όρων που έθεσε ο Χατζηγεωργίου στην Αστυνομία, σήμαινε αυτόματα την απελευθέρωση του Κώστα Προεστού, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν στοιχεία που καταδείκνυαν ότι είχε συμμετοχή στην υπόθεση.

Ο μάρτυρας κατηγορίας απάντησε πως από το μαρτυρικό υλικό, καθώς και τις εξετάσεις της Αστυνομίας, δεν βρέθηκε κάτι που να αποδείκνυε ότι υπήρχε ιδιαίτερη σχέση μεταξύ του Χατζηγεωργίου και του Προεστού, για να απαιτήσει ο Φάνος Χατζηγεωργίου την απόλυση του Προεστού.

«Η Αστυνομία ουδέποτε δέχθηκε όρους προ της ομολογίας Χατζηγεωργίου και ο Φάνος ουδέποτε υπέβαλε οποιοδήποτε αίτημα. Εμείς δεν βρήκαμε οποιοδήποτε σημαντικό δεσμό του Φάνου με τον Προεστό. Αντίθετα στενοί φίλοι του Φάνου μετά από έρευνες αποδείχθηκε ότι ήταν ο 1ος κατηγορούμενος Ανδρέας Γρηγορίου και ο 4ος κατηγορούμενος Γρηγόρης Ξενοφώντος. Δεν υπάρχει λογική εξήγηση γιατί να ζητήσει την προστασία του Προεστού και όχι την προστασία του 1ου ή του 2ου κατηγορούμενου», είπε ο Θωμάς Ευθυμίου.

Ο συνήγορος της Ελενας Σκορδέλη υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου πως «για το Φάνο αποτελούσε αδήριτη ανάγκη να διαπραγματευτεί την απόλυση του Κώστα Προεστου», εξηγώντας πως για τον Φάνο Χατζηγεωργίου ήταν άγνωστο πως θα εξελισσόταν η υπόθεση.

Υπέβαλε πως ο Φάνος Χατζηγεωργίου ένιωθε δέσμιος στην πιθανή εξέλιξη που θα είχε η υπόθεση εάν ο Προεστός κατηγορείτο και έδιδε μαρτυρία εναντίον του.

Συνέχισε λέγοντας πως η Αστυνομία «έδωσε χωρίς δισταγμό άφεση αμαρτιών σε ένα δολοφόνο να είναι ελεύθερος και να τυγχάνει προστασίας ως ένδειξη εκτίμησης», όπως υποστήριξε, «για την μεγαλοπρεπή δολοφονία που διέπραξε».

Απαντώντας στις υποβολές της υπεράσπισης, ο κ. Ευθυμίου είπε πως η διερεύνηση που έγινε από την Αστυνομία κατέδειξε ότι ο Προεστός παρά το γεγονός ότι κρατήθηκε 14 μέρες δεν είχε σχέση με την υπόθεση.

Σε ερώτηση σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Προεστού και το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι του, ο μάρτυρας είπε πως η Αστυνομία ερεύνησε το θέμα κατά τη διάρκεια της κράτησης του Προεστού και ανακάλυψε την προέλευση τ

Keywords
Τυχαία Θέματα