Διεθνή εκστρατεία για τα 40 χρόνια τουρκικής κατοχής πρότεινε στο Εθνικό το ΑΚΕΛ

14:32 2/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πρόταση για ανάληψη μιας εκστρατείας σε διεθνές επίπεδο με έμφαση στα κέντρα λήψεως αποφάσεων συνδυάζοντας το γεγονός ότι αν και η Κύπρος είναι εδώ και 10 χρόνια ευρωπαϊκή χώρα παρόλα αυτά εδώ και 40 χρόνια εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή, κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου το ΑΚΕΛ.

Όπως δήλωσε μετά τη σημερινή συνεδρία του σώματος υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ,Αντρος

Κυπριανού είπε ότι ο Πρόεδρος τους ενημέρωσε για τις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα και αντάλλαξαν απόψεις για το πώς προχωρούμε παρακάτω.

Το ΑΚΕΛ, είπε, «κατέθεσε μια ολοκληρωμένη άποψη για το ποια είναι τα δεδομένα που διαμορφώνονται, έχει προβεί σε κάποιες συγκεκριμένες εισηγήσεις και θα δοθούν στη συνέχεια στη δημοσιότητα».

Κληθείς να αναφερθεί στις εισηγήσεις, ο κ. Κυπριανού είπε ότι τον ερχόμενο χρόνο συμπληρώνονται 40 χρόνια από την επέτειο της τουρκικής εισβολής και 10 χρόνια από την ένταξή μας στην ΕΕ. «Θεωρώ ότι έχουμε επιχειρήματα για να διοργανώσουμε μια διεθνή εκστρατεία ούτως ώστε να μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε εκείνα τα κέντρα τα οποία μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στο Κυπριακό. Θεωρώ ότι θα πρέπει να αναληφθεί μια εκστρατεία σε διεθνές επίπεδο σε έμφαση στα κέντρα λήψεως αποφάσεων διεθνώς, συνδυάζοντας το γεγονός ότι είμαστε εδώ και 10 χρόνια ευρωπαϊκή χώρα και παρόλα αυτά εδώ και 40 χρόνια εξακολουθούμε να βρισκόμαστε υπό κατοχή».

Σε ερώτηση αν πρόκειται για συλλογική πρωτοβουλία ή διακομματική, ο κ. Κυπριανού είπε ότι θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και από εκεί και πέρα βέβαια, η Βουλή, το Εθνικό Συμβούλιο να τη στηρίξουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα